ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΟΥ
ΕΝΑΡΞΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΕΚΝΟΥ.
Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας, για τη χορήγηση του Επιδόματος γέννησης παιδιού που υποβάλλεται στην εφαρμογή Επίδομα Γέννησης Τέκνου του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Δ11 οικ. 8523/236/2020 (ΦΕΚ 490/Β/18-2-2020) καθορίζεται όλη η διαδικασία για την καταβολή επιδόματος γέννησης.
Για την υποβολή αίτησης στην εφαρμογή Επιδόματος Γέννησης Τέκνου του ΟΠΕΚΑ, η είσοδος πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης της μητέρας στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet της (ΑΑΔΕ).
Δηλώνεται απαραιτήτως ο ΑΜΚΑ του γεννηθέντος παιδιού, η διεύθυνση κατοικίας της αιτούσας μητέρας, το e-mail και ο αριθμός τηλεφώνου της, καθώς και το IBAN τραπεζικού λογαριασμού, δικαιούχος ή συνδικαιούχος του οποίου είναι η ίδια.
Όσοι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να υποβάλλουν την αίτηση τους μέσω των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet, μπορούν να απευθυνθούν στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πετρούπολης (Αθανασίου Διάκου 88Α & Αγίου Δημητρίου) από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8.00 – 13.00, προκειμένου να ενημερωθούν για το επίδομα, καθώς επίσης και για να λάβουν την απαραίτητη βοήθεια ώστε να υποβάλλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 210-5065885.