Δήμος Πετρούπολης
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, που πραγματοποίησε ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά.

Από την έναρξη του προγράμματος στις 7 Μαΐου 2019, μέχρι και την λήξη του στις 11 Ιουλίου 2019, πραγματοποιήθηκαν στην κινητή μονάδα του Ιδρύματος 958 εξετάσεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ χωρίς οικονομικά, ασφαλιστικά ή φορολογικά κριτήρια. Συγκεκριμένα έγιναν 551 μαστογραφίες σε γυναίκες 40 ετών και άνω και 407 λήψεις κολποτραχηλικού επιχρίσματος (τεστ Παπανικολάου) σε γυναίκες 25 ετών και άνω.

Σε όλες τις γυναίκες που κλήθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση, τους δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, για συστηματική παρακολούθηση ανά τακτά χρονικά διαστήματα (Followup), δωρεάν στο Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Πετρουπόλεως θα συνεχιστεί, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, στην σταθερή μονάδα του Ιδρύματος, στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Βαλτετσίου 11 & Ιπποκράτους.