ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΙ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΙ 2019

Καλοκαιρινοί Παιδότοποι 2019

Ο Δήμος Πετρούπολης, στα πλαίσια της κοινωνικής του πολιτικής, συνεχίζει για ένατη συνεχόμενη χρονιά τη λειτουργία των Καλοκαιρινών Παιδοτόπων, σε μια προσπάθεια να παρέχει δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά, με σεβασμό στις ανάγκες τους για παιχνίδι, δημιουργική έκφραση και επικοινωνία.
Ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι οικογένειες της Πετρούπολης, η Δημοτική αρχή στέκεται συμπαραστάτης και αρωγός, προσφέροντας το πρόγραμμα αυτό ΔΩΡΕΑΝ.
1. Απευθύνεται στους κατοίκους της Πετρούπολης.
2. Η διάρκειά του είναι 5 εβδομάδες: από 18 Ιουνίου έως και 19 Ιουλίου 2019, από τις 7.30 έως τις 15.30.
3. Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Δήμο Πετρούπολης για ένατη συνεχή χρονιά και δεν υπάρχει κανένα οικονομικό κόστος για τους ωφελούμενους.
4. Θα λειτουργήσει σε τρία (3) σχολεία της πόλης μας, 4ο, 9ο, και 10ο Δημοτικά Σχολεία και θα φιλοξενήσει παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 έως και 2013.
5. Υπεύθυνοι θα είναι παιδαγωγοί και καθηγητές ειδικοτήτων σε ομάδες 25 παιδιών, ανάλογα με την ηλικία τους.
6. Σε περίπτωση που η συμμετοχή ξεπεράσει τον μέγιστο αριθμό ωφελούμενων παιδιών, τότε θα δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς ή ο ένας γονέας, σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας.
Για την εγγραφή θα βρείτε την φόρμα αίτησης στην ιστοσελίδα του Δήμου ή θα την παραλάβετε από τα σχολεία των παιδιών σας, την οποία αφού συμπληρώσετε, θα την καταθέσετε με τους παρακάτω τρόπους:
Η αίτηση θα πρέπει να συνοδεύεται από ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, εκτός από το Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης, το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία.
Αιτήσεις με όλα τα δικαιολογητικά, θα γίνονται δεκτές:
1. Σε έντυπη μορφή στα γραφεία της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, επί της οδού Κρήτης 2, για το διάστημα από 04/06/2019 έως και 10/06/2019, από 9:00 – 13:00, στον 3ο όροφο της Διεύθυνσης.
ή
2. Ηλεκτρονικά, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:paideias_koin.pronoias@petroupoli.gov.gr. ΠΡΟΣΟΧΗ όλα τα έγγραφα θα πρέπει να είναι σαρωμένα (scanner).
Απαραίτητα Συνοδευτικά έγγραφα:
1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (το οποίο θα αναζητηθεί αυτεπάγγελτα από την αρμόδια υπηρεσία).
2. Βεβαιώσεις εργασίας και των δύο γονέων, ή του ενός σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας ή μισθοδοσία τελευταίας περιόδου.
3. Φωτοαντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ, που θα αποδεικνύει ότι η οικογένεια κατοικεί στον Δήμο Πετρούπολης.
4. Επίσημο έγγραφο που πιστοποιεί την μονογονεϊκή οικογένεια (σε περίπτωση μονογονεϊκής οικογένειας).
5. Βεβαίωση γιατρού για δυνατότητα συμμετοχής του παιδιού σε αθλητικές δραστηριότητες.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην υποβολή της αίτησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αν στις επόμενες 24 ώρες από την αποστολή της δεν λάβετε απάντηση με τον αριθμό πρωτοκόλλου, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας στo τηλέφωνo 210 5064065.
Σας ενημερώνουμε επίσης πως την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση των γονιών με τους υπεύθυνους του Δήμου, στον χώρο του Δημοτικού Κινηματογράφου, Λ. Πετρουπόλεως 168.
 

Η Αντιδήμαρχος
Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής
Ανθή Ζορμπά

 
Έγγραφα
Αίτηση συμμετοχής.