ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ 700   Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) έχει προχωρήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα σε προσωρινή τροποποίηση της λεωφορειακής γραμμής 700 και πιλοτική εφαρμογή του δρομολογίου μέχρι το τέλος Ιουνίου.
   Για να έχετε συνολική εικόνα των αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί (προσωρινά), αλλά και άλλων που πρόκειται να ακολουθήσουν (όπως μας έχουν ενημερώσει από τον ΟΑΣΑ), προχωρούμε στην κάτωθι ενημέρωσή σας:
   Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος έχει πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΑΣΑ, όσον αφορά την γραμμή 700, αλλά και τις υπόλοιπες λεωφορειακές γραμμές της Πετρούπολης, στις οποίες μετέφερε τα παράπονα και την αγανάκτηση των κατοίκων για την συχνότητα των δρομολογίων των γραμμών και κυρίως το αίτημά τους για σύνδεση της γραμμής 700 με τον σταθμό μετρό της Ανθούπολης, ο οποίος είναι ο πιο κοντινός στον τερματικό δήμο μας.
   Η μεταφορά του συγκεκριμένου αιτήματος έγινε από τον Δήμαρχο Πετρούπολης, αλλά την ευθύνη για την τελική απόφαση για οποιαδήποτε αλλαγή των δρομολογίων την έχουν οι παράγοντες του ΟΑΣΑ, οι οποίοι είναι σε θέση να γνωρίζουν όλες τις περιοχές που πρέπει να εξυπηρετηθούν και τις λεωφορειακές γραμμές κάθε δήμου.
   Πριν ένα περίπου μήνα ο ΟΑΣΑ αποφάσισε την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ 700 και την ΠΙΛΟΤΙΚΗ εφαρμογή της από αρχές Μαΐου έως το τέλος Ιουνίου, ώστε να αποφανθούν αν αυτή η τροποποίηση του δρομολογίου εξυπηρετεί περισσότερο τους πολίτες.
  

Από την απόφαση αυτή του ΟΑΣΑ ικανοποιήθηκαν οι πολίτες οι οποίοι επιθυμούσαν άμεση πρόσβαση σε σταθμό μετρό, αλλά ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ από ένα μεγάλο μέρος αυτών που ήθελαν να μεταβούν στην περιοχή του Μπουρναζίου ή στις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής (π.χ. ΙΚΑ, Εφορία κλπ.).
   Κατόπιν παραπόνων που δεχθήκαμε στον Δήμο μας και μεταφέρθηκαν στον ΟΑΣΑ, ακολούθησε νέα πρόταση, σχετικά με την τροποποίηση της γραμμής 700.
   Αυτή τη φορά ο ΟΑΣΑ προτείνει η γραμμή να περιλαμβάνει δύο κλάδους, με την ονομασία 700Α και 700Β, εκ των οποίων ο ένας θα καλύπτει το παλιό δρομολόγιο του 700 και ο άλλος θα εκτελεί την τροποποιημένη διαδρομή, που ισχύει το παρόν χρονικό διάστημα πιλοτικά.
   Η πρόταση αυτή βρίσκει σύμφωνο τον Δήμο Πετρούπολης, δεδομένου ότι τα δρομολόγια θα εξυπηρετούν και αυτούς που θέλουν να μεταβούν στην περιοχή του Μπουρναζίου (και στις γύρω περιοχές), αλλά και όσους επιθυμούν άμεση πρόσβαση σε σταθμό Μετρό.
   Η απάντηση που εστάλη από τον Δήμο μας όσον αφορά την πρόταση ήταν θετική, αρκεί όμως να αυξήσει ο ΟΑΣΑ τα δρομολόγια των γραμμών 700Α και 700Β, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται στο έπακρο οι πολίτες, χωρίς να δημιουργούνται περαιτέρω προβλήματα (όπως για παράδειγμα μεγάλη καθυστέρηση στην έλευση των λεωφορείων) και κατ΄ επέκταση αγανάκτηση και δυσαρέσκεια των πολιτών.
   Η πρόταση θα εφαρμοστεί εφόσον συμφωνήσουν και οι Δήμαρχοι των όμορων Δήμων και θα υλοποιηθεί από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών, ως αρμόδια υπηρεσία.


 

Dimos2 Petroupolis

Dimos2 Petroupolis, Αρθρογράφος

123