ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.    H Δημοτική Αρχή Πετρούπολης με αφορμή την εξαίρεσή της από την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής εξέφρασε την αντίθεσή της με παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018.
    Η παράσταση διαμαρτυρίας αποτελεί συνέχεια μίας σειράς κινήσεων της Δημοτικής Αρχής (έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περιοδείες για την ενημέρωση του λαού της πόλης καθώς και συγκέντρωση με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των Νηπιαγωγείων και των Παιδικών Σταθμών, όπως επίσης και συλλογή υπογραφών).
     Στην συνάντηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής, Ανθή Ζορμπά, η αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ρούλα Κανέλλη, εκπαιδευτικοί των Νηπιαγωγείων της πόλης και  εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ¨Δημήτρης Γληνός¨, ενώ από την πλευρά του  Υπουργείου παρευρέθηκε συνεργάτιδα του Υπουργού, η κα Αλεξάνδρα Μηλιαρέση.
    Ο Δήμαρχος Πετρούπολης αφού εξέφρασε το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής για την υποχρεωτικότητα της 2χρονης προσχολικής αγωγής με ευθύνη του κράτους, σημείωσε πως η υλοποίησή της από την πλευρά της κυβέρνησης δεν συνοδεύεται από αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τη διεύρυνση των δομών, για σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις, ούτε φυσικά από μαζικές προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό – παιδαγωγικό και βοηθητικό. Τόνισε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που η Δημοτική Αρχή έχει διαμαρτυρηθεί και απαιτήσει από το Υπουργείο να λύσει το κτιριακό πρόβλημα στην Πετρούπολη όχι μόνο για να υλοποιηθεί η δίχρονη προσχολική αγωγή αλλά και για να στεγάζονται τα παιδιά και οι εργαζόμενοι σε ασφαλείς, σύγχρονες αλλά και κατάλληλες δομές.
    Η συνεργάτης του Υπουργού αφού ανέφερε ότι ο Δήμος Πετρούπολης είναι ο μόνος που έχει καταθέσει υπόμνημα για την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής, δήλωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι υπεύθυνο για την κατασκευή δομών και πρότεινε στους παρευρισκόμενους να διαμαρτυρηθούν στο Υπουργείο Υποδομών!
    Ο Δήμαρχος Πετρούπολης θεώρησε ως εμπαιγμό την θέση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά την μεταβίβαση ευθυνών στο Υπουργείο Υποδομών καθώς ανέφερε πως και τα δυο Υπουργεία αποτελούν μέρος της ίδιας Κυβέρνησης. Κατόπιν κατέθεσε τις υπογραφές που είχαν μαζευτεί το προηγούμενο διάστημα και δήλωσε πως αντίστοιχη παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί και στο Υπουργείο Υποδομών και ζήτησε την παρουσία και του Υπουργού Παιδείας. Τέλος, τόνισε για ακόμα μία φόρα πως δεν θα σταματήσουν να διεκδικούν η κυβέρνηση να πάρει  όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου άμεσα στην πόλη μας να εφαρμοστεί ο νόμος για την προσχολική αγωγή.

                                                                                           Η Δημοτική Αρχή
                                                                                              07/05/2018


 

Dimos2 Petroupolis

Dimos2 Petroupolis, Αρθρογράφος

123