ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΜετά την απάντηση του Υπουργείου Παιδείας προς την Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Πετρούπολης, κ. Βαγγέλη Σίμο, αναφέρουμε τα κάτωθι.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, όπως και όλοι όσοι παρευρέθησαν στην συνάντηση με την συνεργάτιδα του Υπουργού, γνωρίζουν πολύ καλά τόσο τη διαδικασία όσο και τις αρμοδιότητες για την ανέγερση των σχολικών κτιρίων. Εξάλλου, δεν είναι η πρώτη φορά που από το 2014 η Δημοτική Αρχή, εκπροσωπούμενη άλλοτε από τον ίδιο τον Δήμαρχο και άλλοτε από τους αντιδημάρχους, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΚΤΥΠ, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Υποδομών), έχει αποστείλει έγγραφα απαιτώντας να ολοκληρωθούν οι κτιριακές ανάγκες που χρόνια τώρα παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Η συνεργάτιδα του Υπουργού ήταν πραγματικά ξεκάθαρη σε ό,τι ανέφερε. Ότι δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας ήταν αρμόδιο μόνο για να εισηγηθεί το νόμο και να εφαρμόσει την δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, ενώ για τις κατασκευές είναι αρμόδιο το Υπουργείο Υποδομών παραπέμποντας τους παρευρισκόμενους σε αυτό! Τέλος, επειδή το Υπουργείο Παιδείας εγκαλεί τον Δήμαρχο, κ. Βαγγέλη Σίμο, να αντιμετωπίζει με προσοχή και σοβαρότητα τα ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση των παιδιών και στις αγωνίες της ελληνικής οικογένειας ρωτάμε το Υπουργείο και την κυβέρνηση:

Με πόση προσοχή και σοβαρότητα αντιμετωπίζει τις αγωνίες των νέων ζευγαριών όταν τα παιδιά τους στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα στα νηπιαγωγεία όταν προωθεί τις συγχωνεύσεις τμημάτων; Όταν με σχετική εγκύκλιο που βγάζει το Υπουργείο Παιδείας δεν προσλαμβάνει τραπεζοκόμους στα ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία και τα παιδιά τρώνε κρύο φαγητό; Με ποια σοβαρότητα μας αντιμετώπισε ως Δήμος όταν ζητήσαμε ραντεβού με το Υπουργείο Παιδείας για το θέμα της σίτισης στα ολοήμερα προγράμματα και για τα ξενόγλωσσα βιβλία των Λυκείων, που οι γονείς καλούνται να βάλουν το χέρι στη τσέπη για να τα πληρώσουν; Να τους υπενθυμίσουμε, λοιπόν, ότι η απάντηση τους ήταν ότι δεν προκύπτει η ανάγκη για συνάντηση, αφού για το θέμα της σίτισης υπάρχει σχετική εγκύκλιος και για το θέμα των ξενόγλωσσων βιβλίων δεν υπάρχει εγκύκλιος που να επιτρέπει στο Υπουργείο να καλύπτει τέτοιο κονδύλι!

Ακόμη, να υπενθυμίσουμε τη «σοβαρότητα» και την «προσοχή» που έχει δείξει κατά καιρούς το Υπουργείο Παιδείας όταν στα τόσα έγγραφά μας για την επίλυση των κτιριακών
εκκρεμοτήτων στην πόλη μας… δεν πήραμε ποτέ καμία απάντηση!

Με αυτή την «σοβαρότητα» και την «προσοχή» εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν αντιμετωπίζουμε τα άγχη και τις αγωνίες των γονιών, που η πολιτική και των παλιότερων και της σημερινής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν. Γνωρίζουμε καλά ότι όλα αυτά είναι απόρροια της πολιτικής της κυβέρνησης, αφού ο προσανατολισμός της δεν είναι να ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες των γονιών, αλλά ό,τι επιτάσσεται κάθε φορά από τον ΣΕΒ, τους επιχειρηματικούς ομίλους και το κεφάλαιο.
Με σοβαρότητα και προσοχή στις αγωνίες και τα άγχη κάθε λαϊκής οικογένειας θα συνεχίσουμε και το επόμενο διάστημα με συνάντηση και παράσταση διαμαρτυρίας και στο Υπουργείο Υποδομών διεκδικώντας την άμεση επίλυση όλων των κτιριακών εκκρεμοτήτων και την άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής.


 

Dimos2 Petroupolis

Dimos2 Petroupolis, Αρθρογράφος

123