ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.

    Την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στα πλαίσια του αγώνα που γίνεται για το άμεσο και οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος μαζί με την Δημοτική Αρχή, καθώς και ο κ. Σακούτης, ο κ. Σταγκουράκης, ο κ. Κυριάκος, η κα Πατρικίου από την πλευρά των παρατάξεων του Δ.Σ. και εκπρόσωποι των φορέων/συλλόγων της πόλης ήταν παρόντες στην συγκέντρωση, με κυρίαρχα αιτήματα να απομακρυνθεί η χωματερή και να μην γίνει χωροθέτηση στο λατομείο “Μουσαμά”, ώστε να μην υποστεί περαιτέρω υποβάθμιση η ήδη επιβαρυμένη υγεία και ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.
    Οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν για ακόμη μία φορά τα αιτήματά τους και τους προβληματισμούς τους στον ειδικό σύμβουλο του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, κ. Βασίλη Λιόγκα και στον Διευθυντή γραφείου του Υπουργού, κ. Κωτσονόπουλο Λουδοβίκο.
Αυτό που τόνισαν ιδιαίτερα ήταν ότι η χωματερή της Φυλής αποτελεί ενεργή υγειονομική βόμβα και κρίσιμο παράγοντα υποβάθμισης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας και γενικότερα της Δυτικής Αθήνας και του Θριασίου για παραπάνω από 50 χρόνια και ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή στο θέμα αυτό.
Επιπρόσθετα, δήλωσαν ότι οι ίδιοι, αλλά και όλος ο λαός της Πετρούπολης είναι πλέον αντίθετοι στην χωροθέτηση του ΧΥΤ στο ανενεργό Λατομείο Μουσαμά, σε μικρή απόσταση από οικισμούς, πρόταση που διατυπώνεται στον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων, όπου χαρακτηρίζεται ως «κατάλληλος» χώρος για την ταφή μεγάλης ποσότητας των υπολειμματικών αποβλήτων της Αττικής, χωρίς να αποκλείονται και τα σύμμεικτα.
    Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος δεσμεύτηκαν και οι ίδιοι ότι παρόλο που το Λατομείο Μουσαμά βρίσκεται στη λίστα των υποψηφίων περιοχών για χωροθέτηση, δεν έχουν γίνει ακόμη ενέργειες από πλευράς Υπουργείου που να επιβεβαιώνουν την συγκεκριμένη πρόταση.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης δήλωσε ότι ο αγώνας φυσικά δεν θα σταματήσει, ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους ότι η επόμενη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο, αυτή τη φορά με κατάθεση των υπογραφών στην Περιφερειάρχη και πρόεδρο ΕΣΔΝΑ κα Ρένα Δούρου.
    Τέλος, έγινε συζήτηση και για την υπόθεση διεκδίκησης εκτάσεων στη Δυτική Αθήνα από τον ιερό ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις δυσάρεστες εξελίξεις που αφορούν την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνωρίζει την Μονή ως κύριο της εδαφικής έκτασης 60.472,79 τ.μ. στην περιοχή της Αγ. Τριάδας (στη θέση “Πεύκα Βέρδη”).
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δεσμεύτηκαν ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί άμεσα στο επόμενο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, στο ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α., ώστε να εκδοθεί οριστική απόφαση (η οποία εκκρεμεί 9 χρόνια) επί της μελέτης «Αναθεώρησης Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη)».

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ. ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ.