Την περασμένη εβδομάδα η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοιν. Πολιτικής κ.Κανέλλη Ζαχαρούλα, επισκέφθηκε για πολλοστή φορά τις ΚΤΥΠ και το ΥΠΠΕΘ, για να διαμαρτυρηθεί για την καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων για τη λύση των προβλημάτων της έλλειψης σχολικής στέγης στην πόλη μας.
     Δυστυχώς, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν διαδικασίες άμεσης επίλυσης των χρονιζόντων θεμάτων, κανείς δεν αναλαμβάνει τη διεκπεραίωσή τους.
     Η Αντιδήμαρχος δήλωσε στους δύο φορείς ότι ο Δήμος δεν θα παραιτηθεί από την απαίτηση της άμεσης λύσης, κυρίως αυτών που είναι λιγότερο χρονοβόρα, όπως είναι η στέγαση του 9ου και 17ου Νηπιαγωγείου και η αγορά των δεσμευμένων οικοπέδων για το 5ο, 8ο και 16ο Νηπιαγωγείο. Υπενθύμισε ότι είναι άκρως απαραίτητη η δημιουργία σχολικών κτιρίων, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης τόσο της Α’ βάθμιας, όσο και της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, καθότι το μαθητικό δυναμικό δεν παρουσιάζει μείωση και επιπλέον η εξέλιξη των επιστημών επιβάλλει ειδικούς χώρους για την ανάπτυξη της σύγχρονης μαθησιακής διαδικασίας.