Λόγω ερωτημάτων που δημιουργήθηκαν σε αρκετούς γονείς, εξαιτίας της ανακοίνωσης – απόφασης του Δήμου σχετικά με την μετακύλιση του σχολικού ωραρίου για σήμερα, Τετάρτη 11.01.2017, οφείλουμε να ενημερώσουμε τα κάτωθι:
   Ο Δήμος οφείλει να παίρνει υπόψιν του και να ακολουθεί τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ως εκ τούτου η απόφαση του Δήμου να μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία ως τις 10:00 και την Τετάρτη εναρμονίστηκε πλήρως με αυτές.
   Οι οδηγίες αφορούσαν τη διατήρηση του παγετού, ενώ από τους ελέγχους που πραγματοποίησε η Πολιτική Προστασία του Δήμου μας διαπιστώθηκε ο παγετός στα πεζοδρόμια, στις σκάλες και τα προαύλια αρκετών σχολείων, οπότε για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών πάρθηκε η ανωτέρω απόφαση. Η Πολιτική Προστασία και τα συνεργεία του Δήμου έριξαν αλάτι την Τρίτη μέχρι αργά το βράδυ και η ρίψη συνεχίστηκε και την Τετάρτη έως τις 9 π.μ.
   Στην ανακοίνωση που εκδώσαμε έγκαιρα ενημερώσαμε πως σε περίπτωση ιδιαίτερου κωλύματος από πλευράς των γονέων (εργαζόμενων γονέων), μπορούν να απευθύνονται στον Διευθυντή – Διευθύντρια του εκάστοτε σχολείου, ούτως ώστε να παραλαμβάνουν τα παιδιά με βάση το κανονικό ωράριο. Δυστυχώς, σε περίπτωση που γονείς δεν εξυπηρετήθηκαν δε φέρει ευθύνη ο Δήμος.