Με ικανοποιητικούς ρυθμούς προχωράει ο προγραμματισμός των έργων, όπως αυτά αναγράφονται και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017.
    Συγκεκριμένα, στις 18/07 πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για την κατασκευή μπετόδρομων. Το έργο, που πήρε έκπτωση 63%, αφορά δρόμους στην Άνω Πετρούπολη, που είτε είναι πλακοστρωμένοι, είτε στρωμένοι με άσφαλτο ή μπετό και με την πάροδο του χρόνου έχει φθαρεί η αντιολισθηρότητά τους.
    Επίσης, στις 27/07 πραγματοποιήθηκε και η δημοπρασία στην οποία αναδείχθηκε ο εργολάβος-κατασκευαστής για το έργο της οδού Ελαιών. Το έργο αφορά την κατασκευή πεζοδρομίων με την τοποθέτηση φωτιστικών, καθώς και την ανακατασκευή του οδοστρώματος.
    Επιπλέον, άμεσα ξεκινούν τα παρακάτω έργα. Το έργο των ασφαλτοστρώσεων για τη συντήρηση και την ανακατασκευή των κεντρικών δρόμων της πόλης, όπου το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο και η κατασκευή του δεύτερου ιδιόκτητου παιδικού σταθμού του Δήμου, στη συμβολή των οδών Θράκης και Κερασόβου, αφού ο εργολάβος πρόσφατα υπέγραψε την σύμβαση του έργου. Το έργο θα δώσει μεγάλη ανάσα στο πρόβλημα της έλλειψης των σύγχρονων και ασφαλών υποδομών για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.
    Τέλος, υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφέρεια και τον ΑΣΔΑ για το έργο «Αποκατάσταση και αξιοποίηση παλαιού  Καμινιού και ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου» και αναμένεται η δημοπρασία για την ανάδειξη του αναδόχου.
    Οι προσπάθειες που καταβάλλουμε είναι αδιάκοπες και συνεχείς. Οι μειώσεις στο Δήμο από την κρατική επιχορήγηση αποτελούν τεράστια τροχοπέδη στον προγραμματισμό των έργων, που επιδιώκουμε να υλοποιήσουμε. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της ΣΑΤΑ Δημοσίων Επενδύσεων (κρατική χρηματοδότηση για έργα), η οποία καταβάλλεται στο Δήμο σε 12 μηνιαίες δόσεις, της τάξης των 36.000 ευρώ η καθεμία. Μέχρι σήμερα δε έχει αποδοθεί ούτε μία δόση, ενώ μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε στο Δήμο ότι πρόκειται να καταβληθούν άμεσα οι 2 πρώτες.  
    Μέσα σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες προσπαθούμε καθημερινά, προκειμένου να υλοποιούμε με τις Υπηρεσίες του Δήμου μικρά και μεγάλα έργα, που δίνουν ανάσα στο λαό της πόλης.