Δήμος Πετρούπολης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ     Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνωρίζει την Μονή Λαμίας ως κύριο της εδαφικής έκτασης 60.472,79 τ.μ. στην περιοχή της Αγ. Τριάδας και συγκεκριμένα στη θέση “Πεύκα Βέρδη” είναι αρνητική για τα συμφέροντα του λαού της Δυτικής Αθήνας.
     Σε συνέχεια της προαναφερθείσας αρνητικής τροπής, ο Δήμαρχος Πετρούπολης έστειλε έγγραφο στους Υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος/Ενέργειας, στο οποίο τους ενημερώνει για τις δυσάρεστες εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα καλεί την Κυβέρνηση να δράσει άμεσα και το Ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει εγκαίρως σε άσκηση έφεσης έναντι της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως ακριβώς θα πράξει και ο Δήμος Πετρούπολης.
     Επιπλέον,  στο έγγραφο ο Δήμαρχος Πετρούπολης ζητά να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε:
    1) Να ασκηθεί έγκαιρα έφεση στην υπ’ αριθμ. 3613/2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την συνδρομή του Δήμου Πετρούπολης.
    2) Να συγκλιθεί άμεσα το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (πρώην ΣΧΟΠ), για να συζητήσει και να αποφασίσει επί της μελέτης «Αναθεώρησης Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη)» (εκκρεμεί ακόμη η έκδοση οριστικής απόφασης 9 χρόνια μετά).
    3) Με νομοθετική ρύθμιση να δοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ, ώστε να εκδιωχθούν οι καταπατητές, να αποτραπούν νέες καταπατήσεις και να διασφαλισθεί ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο του Δημάρχου Πετρούπολης εδώ