Δήμος Πετρούπολης

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ 13ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣΤον Μάρτη του 2016 υπογράφτηκε η σύμβαση του ανάδοχου εργολάβου με τις ΚΤΥΠ (πρώην ΟΣΚ) για την κατασκευή του 13ου Νηπιαγωγείου, στην οδό Πηνελόπης & Λαγκαδά, προϋπολογισμού 1.123.000 €, ενώ τον Γενάρη του 2017 ξεκίνησαν οι εργασίες ανέγερσής του.
   Για το συγκεκριμένο έργο η Δημοτική Αρχή άσκησε αρκετές και έντονες πιέσεις τόσο στις ΚΤΥΠ, όσο και στο Υπουργείο Παιδείας, αφού η διαδικασία ανέγερσης είχε σταματήσει για πάνω από ένα χρόνο. Με βάση αυτό το έργο, το 13ο Νηπιαγωγείο θα αποκτούσε την δική του σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη και κατά συνέπεια θα έπαυε να λειτουργεί σε δύο ξεχωριστούς και μη κατάλληλους χώρους.
    Παρά την τεράστια σημασία και ανάγκη του έργου, οι εργασίες ανέγερσης του Νηπιαγωγείου σταμάτησαν λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλη του 2017 και έκτοτε δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη.
    Ως Δημοτική Αρχή έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα αρκετές συναντήσεις στις ΚΤΥΠ, προκειμένου να πιέσουμε στην κατεύθυνση να ολοκληρωθεί ένα έργο ζωτικής σημασίας. Η ενημέρωση που έχουμε από τον παραπάνω φορέα αφορά σε ενέργειες που έχει προβεί ο εργολάβος κατά των ΚΤΥΠ, με αποτέλεσμα το έργο να έχει μπλοκάρει.   
    Από την πλευρά μας, θέλουμε να καλέσουμε τους γονείς καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Νηπιαγωγείου, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για τις εξελίξεις και από κοινού να οργανώσουμε τον αγώνα μας το επόμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή της σχολικής μονάδας.
    Η κυβέρνηση και το Υπουργείο οφείλουν να χρηματοδοτούν γενναία τους Δήμους, με τα απαραίτητα κονδύλια, προκειμένου όλες οι σχολικές μονάδες να συντηρούνται επαρκώς. Επίσης, οφείλουν και να χρηματοδοτούν έργα, προκειμένου να χτίζονται σχολεία με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές. Εξάλλου, εκτός από το 13ο Νηπιαγωγείο, άμεσης μεταστέγασης αποτελούν και τα 8ο και 9ο Νηπιαγωγεία, όπως επίσης και τα 16ο και 17ο, τα οποία φιλοξενούνται σε χώρους άλλων Νηπιαγωγείων.
    Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή καλεί τους γονείς και τις νηπιαγωγούς σε συνάντηση την Δευτέρα, 06/11/2017, στις 18:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Κ. Βάρναλη 61).
                          Η παρουσία όλων σας κρίνεται απαραίτητη.

                                                                      Η Δημοτική Αρχή