Την Παρασκευή 08 Απριλίου 2016, μετά από επανειλημμένα αιτήματα εξαμήνου για να οριστεί ραντεβού με τον Υπουργό Υγείας, πραγματοποιήθηκε εν τέλει συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης και του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών (ο οποίος είχε επίσης αιτηθεί επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας) με τον σύμβουλο του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Αντώνη Σακελλάρη.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ανάγκη για την πλήρη στελέχωση των ιατρείων του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας. Ο κ. Σακελλάρης κατατοπίστηκε σχετικά με τις ελλείψεις και τα προβλήματα λειτουργίας του τοπικού ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και ειδικότερα για την έλλειψη παιδιάτρου, γυναικολόγου και καρδιολόγου.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε για το ότι υπάρχει επιτακτική και άμεση ανάγκη για στελέχωση του ΠΕΔΥ με τις παραπάνω ειδικότητες, οι οποίες θεωρούνται απολύτως απαραίτητες για την κάλυψη βασικών ιατρικών αναγκών των πολιτών του Δήμου μας.
Ταυτόχρονα του επιδόθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα, καθώς και περίπου 1300 υπογραφές που είχε συγκεντρώσει ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών το προηγούμενο διάστημα.
Ο κ. Σακελλάρης δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα συγκεκριμένα αιτήματα στην Διοικήτρια της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κα Όλγα Ιορδανίδου, έτσι ώστε να επιληφθεί της άμεσης διευθέτησής τους.
Στα πλαίσια της διεκδίκησης ενός καθολικού δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας και με την προοπτική δημιουργίας ενός ανεπτυγμένου Κέντρου Υγείας στην Πετρούπολη, στελεχωμένο με επαρκή και μόνιμο προσωπικό, συνεχίζουμε τον αγώνα μας για πλήρη στελέχωση των Ιατρείων με όλες τις ειδικότητες και όλα τα εργαστήρια.