Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας συνάντηση μεταξύ υπουργών, επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής και Δήμων, με κύριο θέμα την ανεύρεση λύσεων για τη διεκπεραίωση καίριων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της Δυτικής Αθήνας.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Υπουργοί Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, οι ΓΓ του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, καθώς και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων. Από την Περιφέρεια Αττικής συμμετείχαν η Περιφερειάρχης και ο Αντ/ρχης Δυτικού Τομέα, ενώ παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων–Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Φυλής και Χαϊδαρίου.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, αναφερόμενος στο θέμα των πλημμυρών, τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν έργα για την πρόληψη και θωράκιση της Δυτικής Αθήνας απέναντι σε έντονα καιρικά φαινόμενα, μέσα από ενιαίο και καθολικό σχεδιασμό και όχι με αυτόνομη και μεμονωμένη παρέμβαση. Ανέφερε ότι στις μέρες μας υπάρχουν η επιστημοσύνη και τεχνογνωσία που απαιτούνται για την κατασκευή λεκανών απορροής στο Ποικίλο όρος, για τη συγκράτηση των ορμητικών νερών και των φερτών υλικών. Έθιξε επίσης το πολύ σημαντικό θέμα της άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιές, μετά τη θεομηνία της 22ας Οκτωβρίου 2015.
 

Συνεχίζοντας, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα του Πάρκου Τρίτση. Επισήμανε ότι υπάρχει ανάγκη για εξασφάλιση επαρκούς κρατικής χρηματοδότησης, για να καλύπτονται οι ανάγκες του και ότι το Πάρκο πρέπει να λειτουργήσει υπό την εποπτεία ενός δημόσιου φορέα, να στελεχωθεί με κατάλληλο αριθμό εργαζομένων με μόνιμη σχέση εργασίας και εν τέλει να αντεπεξέλθει στο δημόσιο χαρακτήρα του, ώστε να είναι προσβάσιμο για όλους.
Ένα τελευταίο θέμα που έθιξε ήταν αυτό της υπόθεσης του κτήματος ”Πεύκα Βέρδη” και της Μονή Λαμίας, η οποία διεκδικεί 7200 στρέμματα στη Δυτική Αθήνα, εκ των οποίων τα 3200 στρέμματα βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Πετρούπολης. Τμήμα αυτού αποτελούν τα 100 περίπου αδόμητα στρέμματα της Αγ. Τριάδας, που απασχολεί τον Δήμο μας τόσο ιδιοκτησιακά, όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης εδώ και δεκαετίες, με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς να μην έχει ακόμα ξεκαθαριστεί. Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ενώ ο Δήμος έχει προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, το ελληνικό Δημόσιο στο οποίο υπάγεται η ευρύτερη έκταση της Αγ. Τριάδας δεν έχει υποβάλλει καμία δήλωση – ένσταση στο Κτηματολόγιο για τη συγκεκριμένη περιοχή (και ειδικότερα για τις αδόμητες εκτάσεις) και κατά συνέπεια απαιτείται για την επίλυση της υπόθεσης η άμεση παρέμβαση του κράτους.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η σύσταση μιας μόνιμης Επιτροπής Συντονισμού των συναρμόδιων υπουργείων και υπηρεσιών, της Περιφέρειας και των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής. Αρμόδια υπηρεσία για τον συντονισμό της Επιτροπής θα είναι η Περιφέρεια Αττικής. Η Επιτροπή πρόκειται να θέσει σε προτεραιότητα την προώθηση των αντιπλημμυρικών έργων.