ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ.

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο η σύσκεψη που διοργάνωσε ο Δήμος Πετρούπολης με τους φορείς, τους συλλόγους και τα σωματεία της πόλης, για το επίμαχο ζήτημα των διεκδικήσεων από τον Ιερό Ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας δημόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, μέσω ενός σύντομου ιστορικού, ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ενέργειες που ακολούθησαν μετά από την τελευταία συγκέντρωση της 20ης Μάρτη 2016 και τις κατά καιρούς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών, τους νομικούς συμβούλους του κράτους και με τους αρμόδιους παράγοντες του Κτηματολογίου, της Κτηματικής Υπηρεσίας, αλλά και της Διεύθυνσης Δασών, πάντα προς την κατεύθυνση της οριστικής επίλυσης του ζητήματος.
Ο Δήμαρχος επισήμανε για μια ακόμη φορά ότι τα αιτήματα του Δήμου Πετρούπολης παραμένουν σταθερά, ως εξής:
    1) Να συγκλιθεί άμεσα το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (πρώην ΣΧΟΠ), για να συζητήσει την μελέτη «Αναθεώρησης Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδας (Πεύκα Βέρδη)», που έχει υποβάλλει ο Δήμος μας στο ΥΠΕΚΑ με υπ’ αριθμ. πρωτ. 31659/18-7- 2008, υπερασπίζοντας και προάγοντας το Δημόσιο – Δασικό χαρακτήρα της περιοχής παρέμβασης.
    2) Το Ελληνικό Δημόσιο να αναλάβει την πρωτοβουλία ώστε με κάθε πρόσφορο μέτρο, να δοθεί μία οριστική λύση αφενός μεν για τα 100 αδόμητα στρέμματα της Αγ. Τριάδας τόσο σε επίπεδο ιδιοκτησιακού όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης, αφετέρου δε να σταματήσουν οι διεκδικήσεις του Ιερού Ναού ”Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” Λαμίας, στο 1/3 του Δήμου Πετρούπολης, στο όνομα κάποιου κτήματος ”Πεύκα Βέρδη”.
Μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι “όσο το περιβάλλον αντιμετωπίζεται με γνώμονα το κέρδος και ως μέσο επιχειρηματικής δράσης, θα βρίσκουν τόπο διεκδικήσεις από ιδιώτες, σε άλση, σε κοινόχρηστους χώρους, παραλίες, ακόμη και υδροβιότοπους, με λίγα λόγια στην περιουσία του λαού σε όλη την Ελλάδα”.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οριστική πολιτική λύση που πρέπει να δώσει το Ελληνικό Δημόσιο στο μείζον αυτό θέμα, με νομοθετική ρύθμιση ή με όποιο άλλο πρόσφορο τρόπο, ώστε να εκδιωχθούν οι καταπατητές της δημόσιας γης και να αποτραπεί η καταπάτηση και ιδιωτικοποίησή της.
Τόνισε, χαρακτηριστικά, ότι τα υπό διεκδίκηση εδάφη, όπως άλλωστε και τα άλση, τα πάρκα, οι πλατείες αποτελούν λαϊκή περιουσία, αλλά και από τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες πράσινου της Δυτικής Αττικής και πρέπει πάση θυσία να δοθεί μάχη για την προστασία τους.
Μετά από τις τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων φορέων και σωματείων της πόλης, ο Δήμαρχος ανήγγειλε την περαιτέρω συλλογή υπογραφών και την κατάθεσή τους στο αρμόδιο Υπουργείο και ορίστηκε να πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο συνέντευξη τύπου της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να αναδειχθεί το θέμα, σε όλες του τις διαστάσεις.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ. ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ.