Αγαπητοί μαθητές,
Θέλουμε να σας εκφράσουμε την αμέριστη στήριξη σε αυτή τη δύσκολη, απαιτητική και σημαντική μάχη που δίνετε για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Γνωρίζουμε καλά ότι ο δρόμος έως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος. Είχε απαιτήσεις και θυσίες που δυστυχώς ήταν πολύ μεγάλες για εσάς και τους γονείς σας. Είναι τα πάρα πολλά χρήματα που έπρεπε να δαπανήσουν οι γονείς, σε καιρούς που οι μειώσεις είναι αιματηρές για τους εργαζόμενους, ώστε να έχετε κάθε δυνατή βοήθεια. Είναι οι δικές σας ατελείωτες ώρες μελέτης, αφού το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ απαιτεί συγκεκριμένες γνώσεις σε πολύ συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, με σκοπό την προετοιμασία για εξετάσεις και όχι την ολοκληρωμένη μόρφωση.
Πολλοί θα πουν ότι είναι η μεγαλύτερη μάχη της ζωής σας, χωρίς να λογαριάζουν ότι απευθύνονται σε παιδιά 18 χρονών. Η αλήθεια είναι ότι όλη η ζωή είναι μπροστά σας και είναι γεμάτη σταυροδρόμια και επιλογές. Τη μάχη πρέπει να τη δώσετε με αισιοδοξία και καθαρό μυαλό.
Κάθε επιτυχία λοιπόν, σε όλους σας! Να ξέρετε ότι η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης θα είναι κοντά σας, γνωρίζοντας πολύ καλά τις αγωνίες και τις προσδοκίες σας.

 

                                                                      Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                                                   ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΙΜΟΣ