Ομιλία του δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ

Ομιλία του δημάρχου Πετρούπολης, Βαγγέλη Σίμου στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕΣτην ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, τόνισε ότι η πολιτική προστασία είναι ένα ζήτημα το οποίο μας αφορά όλους.
Ο κάθε δήμος θα πρέπει μεν να έχει το δικό του επιχειρησιακό σχέδιο αλλά πρέπει να υπάρχει συντονισμός  με τους όμορους δήμους, με την Περιφέρεια, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν πρέπει να βλέπουμε το ζήτημα της πολιτικής προστασίας και των προβλημάτων που δημιουργούνται, ασύνδετο με το γενικότερο πλαίσιο.
Το ζήτημα της πολιτικής προστασίας δεν πρέπει να επαφίεται στον εθελοντισμό, αλλά να συνδέεται με το αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Επισήμανε επίσης ότι σημασία δεν έχει μόνο η αποκατάσταση, αλλά ο σχεδιασμός ώστε να μην χρειαστεί να παρέμβεις, τονίζοντας ότι σήμερα υπάρχει  η τεχνογνωσία για παρεμβάσεις και έργα που θα προλάβουν τη ζημιά. Τέλος η ΚΕΔΕ πρέπει να διεκδικήσει να υπάρχει κρατική σταθερή χρηματοδότηση, να γίνουν έργα από το κράτος και στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Δείτε απόσπασμα της ομιλίας.