Η Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  του Δήμου Πετρούπολης

   Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκινητική εκδήλωση του τμήματος ΑΜΕΑ του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται παγκοσμίως στις 3 Δεκεμβρίου.
   Το τμήμα ΑΜΕΑ από την ίδρυση του (το 1999 επί δημαρχίας Γ. Γιώγου) πάντα στοχεύει όχι μόνο στις ποίκιλες προσαρμοσμένες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες αλλά και στο να προωθεί μία δυναμική παρουσία των μελών του τμήματος σε κάθε δράση της πόλης μας.
   Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς κ. Βασιλική Πουλογιαννοπούλου, αφού συνεχάρη όλους τους συντελεστές και συμμετέχοντες, τόνισε την σταθερή στήριξη της διοίκησης σε κάθε βήμα που γίνεται προς την βελτίωση των παροχών του Δήμου προς όλες τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα των ΑΜΕΑ παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό των κονδυλίων από το κράτος.

 Η Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  του Δήμου ΠετρούποληςΗ Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  του Δήμου ΠετρούποληςΗ Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία  του Δήμου Πετρούπολης

 

 

 

 

 
    Στη συνέχεια η προϊσταμένη του τμήματος αθλητισμού κ. Κυριάκου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές Κωνσταντίνα Φαράντου, Χρήστο Καρνάβα και Σίμο Μαϊστρέλλη καθώς και τα δύο σχολεία που συμμετείχαν: το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης και το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Ανάργυρων με τα εκπληκτικά παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς Ελένη Παπαμιχαλάκη, Ματίνα Μιχαηλίδου, Δημήτρη Σκυριανόγλου και Εύα Ανδρούτσοπουλου.
   Θερμές ευχαριστίες δέχθηκαν για τις δύο ταινίες που προβλήθηκαν οι σκηνοθέτες Θανάσης Χαλκιάς και ο Δημήτρης Κατσιμήρης.
   Ο κ. Θανάσης Χαλκίας έκανε εθελοντικά τη σκηνοθεσία στο «Ο τυφλός και ο κυνηγός» που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του 5ου Γυμνασίου Πετρούπολης και του Τμήματος ΑΜΕΑ με καθηγήτριες τις Ελένη Παπαμιχαλάκη και Κατερίνα–Ευαγγελία Κυριάκου ενώ είχε την τύχη να βραβευτεί και να παρουσιαστεί σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι εθελοντές συντελεστές είναι Θανάσης Χαλκιάς, Ηλέκτρα Γεννατά, Θανάσης Μπουρλιάσκος, Κυριάκος Γκίκας, Κώστας Βόμβολος, Γιώργος Μαμάκης, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Θάνος Κουτσανδρέας και Άγγελος Μπάλας.
    Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε και ο σκηνοθέτης Δημήτρη Κατσιμήρης με την προβολή της πολύ αξιόλογης κοινωνικής ταινίας μικρού μήκους «Τα γενέθλια» που έχει βραβευτεί και στο Φεστιβάλ Δράμας και στην οποία δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες οι Αριέττα Μουτούση, Ηλίας Βαλάσης, Χρυσοθέμις Αμανατίδη και Θωμάς Χαβιανίδης.
   Στην συνέχεια σειρά είχε το Πειραματικό Γυμνάσιο που έφτιαξε βίντεο με συνεντεύξεις μελών του τμήματος ΑΜΕΑ και έκλεισε την εκδήλωση με τραγούδια από την χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου και του τμήματος ΑΜΕΑ του Δήμου Πετρούπολης με την συνοδεία των καθηγητών Ματίνα Μιχαιλίδου, Δημήτρη Σκυριανόγλου.