Δήμος Πετρούπολης

Απάντηση δίΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ “ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α”νει η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης στις συκοφαντίες της “Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ” για το ότι η Διοίκηση του Δήμου προχώρησε στην απόλυση εργαζόμενης.
Αδιαμφισβήτητα χαρακτηρίζεται τραγελαφική και παραπλανητική η ανακοίνωση της “Συνδικαλιστικής Ανατροπής στους ΟΤΑ” (παλιά ΠΑΣΚΕ), εκτός και αν η επιδίωξή τους είναι να “ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα”, προκειμένου να διαστρεβλώσουν την αλήθεια και να αναπαράγουν άκρατο και αγοραίο αντικομμουνισμό.
Μάλλον πρέπει να “φρεσκάρουμε τη μνήμη” τους, ως προς τα εξής:
• Ο Δήμος Πετρούπολης ήταν ο πρώτος και μοναδικός ο οποίος, με την υπ’ αριθμ. 34/2016 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου αιτήθηκε την υλοποίηση των σχετικών πινάκων διοριστέων προκηρύξεων του Δήμου Πετρούπολης και την παραμονή σε μόνιμες θέσεις εργασίας του προσωπικού που υπηρετεί στο Δήμο Πετρούπολης, βάσει των προσωρινών πινάκων  του ΑΣΕΠ.
• Υπέβαλλε το παραπάνω αίτημα στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
• Επιδίωξε να τεθεί ως θέμα στα Δ.Σ. της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ και να εγκριθεί η εισήγηση της προτεινόμενης ρύθμισης αναφορικά με το προσωπικό Δήμων που έχει προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ, η οποία αφορούσε την μετατροπή της σχέσης εργασίας αορίστου χρόνου του προσωπικού αυτού, που δεν συμπεριλαμβάνεται στους οριστικούς πίνακες.
• Κατόρθωσε, με την έντονη πίεση της Διοίκησης και του Σωματείου των εργαζομένων, να ληφθεί η απόφαση (από το Δ.Σ.της ΠΕΔΑ και της ΚΕΔΕ), ώστε να διαπιστωθεί ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση πανελλαδικά και να τεθεί υπόψη σε περίπτωση νέου Νομοσχεδίου, αλλά και στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για προώθηση του θέματος στα γενικά ζητήματα των ΟΤΑ που βρίσκονται υπό διαβούλευση.
• Πραγματοποίησε τρεις κινητοποιήσεις, μαζί με το Σωματείο και εργαζόμενους του Δήμου στο Yπουργείο Eσωτερικών, για το ίδιο ζήτημα, με βασικό αίτημα την αδήριτη ανάγκη για οριστική πρόσληψη των εργαζομένων αυτών.
Μετά τα παραπάνω, εύλογα, λοιπόν, παραθέτουμε στην “Συνδικαλιστική Ανατροπή στους ΟΤΑ” τις εξής ερωτήσεις:
Πού ήσασταν, σε όλη αυτή τη διαδικασία και με ποιά ακριβώς ανακοίνωση, παρουσία ή συμμετοχή σας στηρίξατε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων; Δεν είναι τουλάχιστον θράσος να μας ζητάτε τα ρέστα; Ποιο σκοπό εξυπηρετεί, λοιπόν, αυτή η κίνησή σας;
Έως σήμερα, η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, μαζί με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου μας και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής παλεύουν και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται, μέσω κινητοποιήσεων και αιτημάτων, για την παραμονή των εργαζομένων με προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ.
Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι η τακτική της Συνδικαλιστικής Ανατροπής προσομοιάζει με την προπαγανδιστική γκεμπελίστικη τακτική, μέσω της οποίας πασχίζει να προκαλέσει, να παραπλανεί και να συκοφαντεί, χωρίς να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα.
                                           
                                 Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ      17.10.2016