ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Δήμος Πετρούπολης, στα πλαίσια αναβάθμισης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης, έχει ήδη ολοκληρώσει τις εξής εργασίες:
1. Στην Πλατεία ΗρΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣώ: (α) τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα (1000 τ.μ.), (β) εγκατάσταση αυτόματου αρδευτικού συστήματος.
2. Στην πλατεία επί των οδών Θεσσαλίας και Ελαιών (υπαίθριο δημοτικό γυμναστήριο): (α) τοποθέτηση έτοιμου φυσικού χλοοτάπητα συνολικής επιφάνειας 200 τ.μ., (β) φύτευση πολυετών καλλωπιστικών θάμνων και δέντρων.
Όσον αφορά την ανάπλαση και τη συντήρηση των Παιδικών Χαρών της πόλης:
1. Στις δύο παιδικές χαρές (Κωνσταντινουπόλεως και Παναγίτσα) έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες, με τοποθέτηση νέου δαπέδου και νέων οργάνων, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ύψους 200.000,00 ευρώ. Συνεχής επιδίωξή μας αποτελεί η εξασφάλιση χρηματοδότησης έργων από ποικίλους φορείς (ΕΣΠΑ,Περιφέρεια, ΑΣΔΑ κλπ.), ώστε να μην χάνουμε καμία ευκαιρία για κρατική ή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

2. Στις υπόλοιπες παιδικές χαρές της πόλης ο Δήμος Πετρούπολης, με τις δικές του δυνάμεις, έχει σε κάποιες από αυτές ολοκληρώσει τις εργασίες αναπλασης (π.χ. Άγιος Δημήτριος, Θέτιδος), ενώ στις υπόλοιπες έχουν ξεκινήσει οι αντίστοιχες εργασίες για τη συντήρηση και τη σωστή λειτουργία τους (π.χ. Καραολή Δημητρίου, Αγία Τριάδα κλπ.).
3. Στο Άλσος Αγίου Δημητρίου έχει ξεκινήσει η ανάπλαση της παιδικής χαράς και σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να τοποθετηθούν τραπεζόπαγκοι και παγκάκια, αλλά και να συμπληρωθούν οι διαδρομές περιπάτου με υλικά πλήρωσης εδάφους (νταΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣμαρόχωμα, με γαρμπίλι). Ήδη στον χώρο του Άλσους έχει γίνει από την Τεχνική υπηρεσία ενίσχυση του φωτισμού με φωτιστικά τύπου Led.
Στα άμεσα σχέδια του Δήμου είναι επίσης η δημιουργία ενός πάρκου για σκύλους, ενός ειδικά διαμορφωμένου δηλαδή χώρου, στον οποίο οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς θα έχουν τη δυνατότητα να πηγαίνουν, για να μπορούν τα ζώα να τρέξουν και να παίξουν χωρίς να παρεμποδίζουν και να παρεμποδίζονται.
Απώτερος στόχος μας είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Πετρούπολης, έστω με μικρές αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις, παρά την υποστελέχωση
του Δήμου σε προσωπικό και παρόλο που τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε είναι περιορισμένα. Είναι συνεχής η προσπάθεια που καταβάλουμε για την εύρεση λύσεων, ειδικά στο θέμα της στελέχωσης των υπηρεσιών με επαρκές προσωπικό, αλλά και καθημερινό το ενδιαφέρον μας για την αποκατάσταση των ποικίλων προβλημάτων της πόλης.
Η προστασία του πρασίνου, η διατήρηση της καθαριότητας και η τήρηση των κανόνων υγιεινής στους κοινόχρηστους χώρους -και ειδικά σε αυτούς που συχνάζουν παιδιά- πρέπει να είναι πρώτιστο μέλημα όλων μας, προκειμένου να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία.