Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την Δευτέρα, 05/01/2015, ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας τέθηκε σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου ο Δήμος να αντιμετωπίσει τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
 Ήδη από τα μεσάνυχτα της Τρίτης 06/01 οι υπάλληλοι του Δήμου, μαζί με μέλη της Διοίκησης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Σίμο, αντιμετώπισαν επιτυχώς τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την χιονόπτωση και τον παγετό στην Αγία Τριάδα και συνολικά στην Άνω Πετρούπολη. Σε πρώτη φάση χρησιμοποιώντας το εκχιονιστικό μηχάνημα και την αλατιέρα, κρατήθηκαν ανοιχτές όλες οι λεωφορειακές γραμμές και οι κεντρικοί οδικοί άξονες, ενώ σε δεύτερη φάση καθαρίστηκαν όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι.

Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.Αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.
 

Το Τμήμα της Πολιτικής Προστασίας εξακολουθεί για τις επόμενες ώρες να βρίσκεται σε ετοιμότητα, για την αποφυγή παγετού και για τυχόν εκχιονισμό.
 Ενημερώνουμε ότι ο Δήμος μας έγκαιρα παρέλαβε 50 τόνους αλάτι, μέρος του οποίου ήταν (από τις 06/01) και εξακολουθεί να είναι στη διάθεση όποιων δημοτών επιθυμούν να προμηθευτούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν όποια προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν στις κατοικίες τους.
 Επίσης, παρακαλούνται οι δημότες να μην ρίχνουν νερά στους δρόμους μετά τις 15:00, προκειμένου να μην δημιουργηθεί παγετός, καθώς και να αποφύγουν τη διέλευση από δρόμους επικίνδυνους με κλίση (όπως για παράδειγμα οι οδοί Ηρακλέους, Αναγνωσταρά κλπ.), προς αποφυγή ατυχημάτων.
 Για οποιαδήποτε πληροφορία ή πρόβλημα, οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν, όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο του Αμαξοστασίου 210.5021300 (απέναντι από το Δημοτικό Κοιμητήριο).
 Υπενθυμίζουμε ότι παραμένει ανοιχτή η θερμαινόμενη αίθουσα στο Β΄ΚΑΠΗ, που βρίσκεται επί της οδού Κρήτης και Δωδεκανήσου (τηλέφωνο: 210.5054061 και 210.5062522), για τη φιλοξενία αστέγων μέχρι και την 07/01.