Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010, 21:00

ΤΑ 2 ΜΑΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» του Όσκαρ Ουάιλντ

Ομάδα ΧΟΡΟΓΑΙΑ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010, 21:00

Με κωμική διάθεση, τρυφερότητα αλλά και ειρωνεία, ο Όσκαρ Ουάιλντ παίζει με τα ανθρώπινα ελαττώματα με προεξάρχοντα τον εγωισμό και την φιλαυτία. Δείχνει τις καταστροφικές συνέπειές τους και οραματίζετε έναν καλύτερο κόσμο, εμφορούμενο από την ιδέα της γενναιοδωρίας και της ταπεινοφροσύνης.

Οι ιστορίες των παραμυθιών φτάνουν έως το τέλος τους, κάνουν τον κύκλο της ζωής, με έναν μοναδικό, ευαίσθητο τρόπο, έτσι όπως πρέπει να το δει και να το ακούσει ένα παιδί. Μιλούν για την φιλία, όπως την βλέπουν τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, με διαφορετική πορεία και κατάληξη.

Οι ηθοποιοί κινούνται ως χορευτές στην σύμβαση της φιγούρας των καρτούν.  Η μουσική, στηρίζεται από φυσικά όργανα όπως το σάζι, το μαντολίνο, η πολίτικη λύρα, το ούτι, το λαούτο, ο τοξωτός ταμπουράς, σαντούρι, θιβετιανό μπολ, μουσικό πριόνι και άλλα.

Μια μεγάλη οθόνη (11m πλάτος επί 5m ύψος)  αντικαθιστά τα σκηνικά. Προβάλλει καθ’ όλη την διάρκεια του έργου, εικόνες πολυδιάστατες και πιστά ακόλουθες με την πλοκή του έργου. Τέλος. Η εικόνα των ηθοποιών με τις μάσκες που φορούν (οι οποίες είναι ολόκληρα κεφάλια) παρουσιάζουν παραμυθένιο θέαμα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διασκευή – σκηνοθεσία – χορογραφία: Μαριμίλλη Ασημακοπούλου
Μουσική:  Ευγένιος Βούλγαρης
Διδασκαλία λόγου-βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Ζέρβας
Video art: Τζον Πάπας
Φωτισμούς: Νίκος Σωτηρόπουλος
Κοστούμια: Αθηνά Μακρυγιάννη
Μάσκες: Σάκης Πεφτίκογλου
Φωτογραφία: Παναγιώτης Μουλίνος
Εικονογράφος αφίσας: Γιώργος Μαραζιώτης

ΔΙΑΝΟΜΗ 
Θανάσης Ζέρβας, Δημήτρης Χουρδούμης, Νεκτάριος Παπαλεξίου,  Γεωργία Ηλιοπούλου.

Ωρα έναρξης 9:00μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη