15.000 θεατές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο, το καλοκαίρι.

15.000 θεατές στο δημοτικό θερινό κινηματογράφο, το καλοκαίρι.

Με πολύ θετική ανταπόκριση από το κοινό έκλεισαν όλες οι θερινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας. Στον κινηματογράφο εισέρρευσαν πάνω από 15.000 θεατές, ενώ στο θέατρο Πέτρας που φέτος έκλεισε 30 χρόνια λειτουργίας, πάνω από 70.000 θεατές.
Στον κινηματογράφο παρατηρήθηκε μία αύξηση στον αριθμό των θεατών, εξ αιτίας της απόφασης της Διοίκησης να έχουν ελευθέρα είσοδο όλα τα παιδιά της πρώτης σχολικής ηλικίας και όχι μόνο αυτά που είναι μέχρι 10 ετών.
Ιδιαιτέρως εντυπωσιακό είναι ότι οι θεατές μοιράστηκαν, χωρίς τρομερές αποκλίσεις, μέσα σε όλους τους μήνες, και κρατήσανε σταθερό το μέσο όρο, περίπου 250 θεατές σε κάθε ταινία…
Οι ταινίες που «έσπασαν ταμεία» ήταν οι παιδικές… Συνδυάστηκαν πολύ όμορφα με ταινίες για μεγάλους στην βραδινή προβολή.
Οι 16 ταινίες του φεστιβάλ μικρού μήκους Δράμας με την παρουσία σκηνοθετών τους,    τα 6 ντοκιμαντέρ από το φεστιβάλ Θες/κης ,   οι 3 ταινίες για το αφιέρωμα στην επανάσταση, με την συμβολή και την συνεργασία του ελληνοκουβανικού συνδέσμου,    όπως και η ταινία με ελεύθερη είσοδο για τα ΚΑΠΗ, φέτος «έκλεψαν» το ενδιαφέρον πολλών θεατών.Πολύ κατατοπιστικό και ενδιαφέρον ήταν και το 3μερο σεμινάριο για την  τεχνολογία της προβολής μιας ταινίας με τα σημερινά μέσα (μπομπίνα και φιλμ), που μας πρόσφερε ο κ. Ι.Συρογιάννης, μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου μας.