Ο Δήμαρχος πιο κοντά στους δημότες.

Πρωτοβουλία του Δημάρχου Θωμά Κοτσαμπά.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Θωμάς Κοτσαμπάς, με δεδομένη την ασφυκτική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι, με μια από τις  πολλές συνέπειες της τη δυσλειτουργία των σχολείων, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και ζητά με επιστολή του προς τους Υπουργούς: Οικονομικών, κ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χατζηδάκη, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανιτάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αρβανιτόπουλο, την άμεση επιστροφή του φόρου του πετρελαίου για τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Το αίτημά του αυτό, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, όταν η χρηματοδότηση από τα κρατικά ταμεία για τη λειτουργία των σχολείων και την κάλυψη του συνόλου των αναγκών τους, είναι φέτος μειωμένη κατά 50%, σε σχέση με αυτή του 2010. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα τα σχολεία να μείνουν χωρίς θέρμανση.
Παράλληλα, με  επιστολή του προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής στην οποία είναι και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου,  περιγράφει την πρωτοβουλία του αυτή ζητώντας να υιοθετηθεί από το σύνολο των Δημάρχων της χώρας,  και να δημιουργηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης προκειμένου το αίτημα να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση.