Το Μάη, διενεργήθηκε στο Δήμο μας, όπως και σε μια σειρά άλλους Δήμους, Δημοσιονομικός έλεγχος από το Υπουργείο Οικονομικών. Παρά τα παραπλανητικά αρνητικά δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου και διαφόρων ηλεκτρονικών σελίδων, παρά τη μείωση κατά 40% των κρατικών επιχορηγήσεων για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του Δήμου, παρά τη μειωμένη για το έτος 2011 και τη μηδενική για το 2012 χρηματοδότηση για έργα (ΣΑΤΑ), παρά τη βαθιά οικονομική ύφεση και κρίση που υφίσταται όλη η χώρα, η έκβαση του ελέγχου ήταν επιτυχής και τα αποτελέσματα απολύτως θετικά. (Πόρισμα σελίδα 2η).
Τα θετικά σχόλια από το κλιμάκιο και η καλή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, αποδεικνύουν τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα της Διοίκησης και των Υπηρεσιών στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, αφού καλύπτονται στο ακέραιο και εγκαίρως οι οικονομικές υποχρεώσεις του Δήμου σε τρίτους, κατορθώνοντας την εισροή χρημάτων στο Δήμο με μια σειρά ενεργειών (Προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ).
Σε ένα ασφυκτικό οικονομικά τοπίο, όπου το λαϊκό εισόδημα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δέχονται τη σκληρότερη επίθεση των τελευταίων χρόνων, προσπαθούμε να ελαφρύνουμε τη λαϊκή οικογένεια παίρνοντας διάφορα μέτρα, όπως πλήρη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, μηδενική αύξηση δημοτικών τελών, μείωση ή κατάργηση των τελών σε ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας, μείωση ή και κατάργηση των συνδρομών στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες κλπ.
Η εισροή χρημάτων από διάφορες πηγές είναι αποτέλεσμα καθημερινών πιέσεων και ενεργειών της Διοίκησης και των Υπηρεσιών που βοηθούν και ενισχύουν τη στήριξη των δημοτών.
Ο Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς, σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών και τη Διευθύντρια κυρία Παναγοπούλου, εκφράζει την ικανοποίησή του για την επιτυχή έκβαση του ελέγχου, τα θετικά σχόλια του κλιμακίου και την καλή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, εξαίροντας τη συμβολή της Υπηρεσίας και ελπίζοντας οτι και στο μέλλον θα συνεχίσουν με τον ίδια ζήλο, συνέπεια και υπευθυνότητα το έργο τους, προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.