ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 26Η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 26Η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Η 26η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Μία ημέρα αφιερωμένη σε μία από τις μεγαλύτερες μάστιγες της εποχής μας, αφού η χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών αφορά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας και ειδικά το πιο ευαίσθητο κομμάτι αυτής, τους νέους ανθρώπους.
Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση του φαινομένου, με στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση, την πρόληψη και την κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας και να προσθέσουμε τη δική μας φωνή στον αγώνα απέναντι στην αιτία που γεννά αυτή τη μάστιγα, που δεν είναι άλλη από το ίδιο το κοινωνικο-οικονομικό σύστημα.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήσαμε εκδηλώσεις, δράσεις, θεματικές ημερίδες, ομιλίες και προσπαθήσαμε, μέσα από τις ποικίλες πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, να προσφέρουμε στους νέους και νέες της πόλης μας διεξόδους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να απασχολούνται με δημιουργικό τρόπο και παράλληλα να τους καθοδηγήσουμε να υιοθετήσουν μια θετική στάση ζωής, να τους διδάξουμε αξίες και να τους μάθουμε να αγωνίζονται για να κατακτήσουν μια ζωή μακριά από ουσίες και εξαρτήσεις.
Επίσης, συνεργαστήκαμε με τους αρμόδιους φορείς, τα Κέντρα Πρόληψης, τις Μονάδες απεξάρτησης και τις Κοινότητες θεραπευτικών προγραμμάτων, όπως το ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ, το Κέντρο πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ (μέλος του οποίου είναι ο Δήμος μας) και φυσικά το ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των ναρκωτικών) και συμπορευθήκαμε μαζί τους, με στόχο την δημιουργία ασπίδας απέναντι στην ναρκωκουλτούρτα, μέσω της υποστήριξης/εκπαίδευσης των νέων, της ενίσχυσης του παιδαγωγικού ρόλου των εκπαιδευτικών, της συμβουλευτικής/υποστήριξης της οικογένειας για την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, αλλά και μιας σειράς άλλων δράσεων.
Η μάχη κατά των ναρκωτικών είναι κοινή και ο αγώνας μας πρέπει είναι διαρκής, αφού δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μοίρα του καθενός μας είναι δεμένη με τη μοίρα των άλλων. Από το δικό μας μετερίζι, θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή κινητοποίηση και δράση και να δίνουμε αυτό τον δύσκολο αγώνα για να βοηθήσουμε τους νέους να παλεύουν με καθαρό μυαλό για μια ζωή απελευθερωμένη από οποιαδήποτε ουσία τους χειραγωγεί και τους υποδουλώνει.
Διεκδικούμε ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ!
Λέμε ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!
Λέμε ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ!
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
                                                                             & ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ
                                                                                                       ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΜΟΣ