Εικόνα με μαθητές

Βράβευση IUPAC του 3ου Γενικού Λυκείου Πετρούπολης.

H Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας (International Union of Pure and Applied Chemistry (IUPAC)) βράβευσε την καθηγήτρια Χημείας Θεοδώρα Γκέλη και την ομάδα της από το 3ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης, υπό τη Διευθύντρια Κα. Ματθιοπούλου Γεωργία, με το χειμερινό βραβείο: Nobelium 2019, στις 17 Φεβρουαρίου 2020 στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ.
Η καθηγήτρια Θεοδώρα Γκέλη μαζί με την ομάδα της που αποτελείται από μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης, ανάρτησαν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση με τίτλο: Dance me to the end of Chaos στο διεθνή διαδικτυακό διαγωνισμό Nobemium και κέρδισαν το πρώτο βραβείο μαζί με άλλους 7 διαγωνιζόμενους από όλο τον κόσμο.

Η βραβευση έγινε στα πλαίσια του Διεθνούς Έτους Χημείας που για το 2019 ήταν αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση της IUPAC και τα 150 χρόνια από τη διατύπωση του νόμου της Περιοδικότητας των Χημικών Στοιχείων.
Για τον εορτασμό των παραπάνω, η IUPAC διενήργησε διαδικτυακό διαγωνισμό-πρόκληση σχετικό με τον Περιοδικό Πίνακα.
Η θεατρική παράσταση του 3ου ΓΕΛ ξεχώρισε μέσα από χιλιάδες άλλες συμμετοχές από 136 χώρες σε όλο τον κόσμο και ήταν ανάμεσα στις 200 περίπου προτάσεις που επιλέχθηκαν και αναρτήθηκαν για τον Περιοδικό Πίνακα για το Χειμώνα του 2019.
Η παράσταση Dance me to the end of Chaos είχε ήδη βραβευτεί τον Απρίλιο του 2019 στην Ελλάδα με τα βραβεία «Πρωτότυπου σεναρίου και Συνολικής Παρουσίασης», από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μαθαίνοντας επιστήμη μέσα από το θέατρο», που διοργανώνεται από τη Science View, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή και την παιδαγωγική/επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και βασίζεται στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Έργων OSOS και CASE.
Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που το 3ο ΓΕΛ Πετρούπολης είναι ένα από τα πιο δραστήρια σχολεία της Αθήνας, με πολλές συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς και προγράμματα.