Δήμος Πετρούπολης

Την Πέμπτη 04 Οκτωβρίου 2018 έγινε η έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες στην πόλη μας.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής (προϋπολογισμού 178.461,00€), υλοποιείται στα πλαίσια της μελέτης «Αποκαταστάσεις ζημιών από πλημμύρες και Αποτρεπτικές επεμβάσεις” και αφορά την πλακόστρωση σε δρόμους ή πεζοδρόμια που ήταν στρωμένα με κυβόλιθους ή πλάκες, την ανακατασκευή διερρηγμένων τοιχίων στην οδό Σκαρίμπα και την κατασκευή τοιχίου στη συνέχεια της οδού Κονδύλη, από την οδό Οδ. Ανδρούτσου έως την Αν. Ρωμυλίας.
Οι εργασίες ξεκίνησαν από την πλατεία 8Α (μεταξύ των οδών Χρυσοστόμου Σμύρνης, Έλλης και Βαλτετσίου) και σταδιακά θα προχωρήσουν σε πεζοδρόμια γύρω από κοινόχρηστους χώρους και πεζόδρομους, καθώς και στην ανακατασκευή- κατασκευή των τοιχίων ανάσχεσης των υδάτων.
Η σπουδαιότητα εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου είναι μεγάλη, καθώς μέσω των συγκεκριμένων επεμβάσεων ο Δήμος Πετρούπολης προσπαθεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά σε ενδεχόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα (και κυρίως σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων), να αποκαταστήσει τις υπάρχουσες ζημιές που είχαν προκληθεί στο παρελθόν από ακραίες καιρικές συνθήκες και να ανακουφίσει τις πληγείσες γειτονιές και τους κατοίκους της.
ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ.