Εγγραφή Χρήστη και Επίπεδα Πρόσβασης

Κάθε Πολίτης, επιλέγοντας μία υπηρεσία από το μενού Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση, έχει πρόσβαση στις αιτήσεις που πρέπει να συμπληρώσει και στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει στις υπηρεσίες του Δήμου. Επίσης μετά από μία απλή διαδικασία εγγραφής και πιστοποίησης μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά αιτήματα στις υπηρεσίες του Δήμου και να παρακολουθήσει την εξέλιξη τους.


Τα προσφερόμενα επίπεδα πιστοποίησης ταυτότητας είναι:

Επίπεδο Α: Πιστοποίηση ταυτότητας απλού χρήστη

Η πιστοποίηση ταυτότητας Επιπέδου Α, γίνεται από τον ίδιο τον πολίτη με την καταχώρηση των απαραίτητων προσωπικών στοιχείων στο σύστημα που είναι σημειωμένα με αστερίσκο στη φόρμα εγγραφής.
Η είσοδός  στο σύστημα είναι ελεγχόμενη και γίνεται με την χρήση «ονόματος χρήστη» (username) και «συνθηματικού» (password) που οι ίδιοι οι χρήστες ορίζουν.
Μετά την επιτυχή καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων και υποβολή της φόρμας εγγραφής, αποστέλλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχει δηλωθεί, ένας σύνδεσμος ενεργοποίησης του νέου λογαριασμού.

Μετά την επιτυχή εισαγωγή στο σύστημα, κάθε χρήστης Επιπέδου Α’ εκτός των δυνατοτήτων του επισκέπτη της Διαδικτυακής Πύλης, έχει δικαίωμα υποβολής αιτήματος ή παραπόνου που αφορούν τις υπηρεσίες Καθαριότητας, Πρασίνου, Ηλεκτροφωτισμού και Τεχνικών Συνεργείων.

Για να υποβάλλετε αίτημα πιστοποίησης ταυτότητας Επιπέδου Α’ πατήστε εδώ, αφού πρώτα ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Επίπεδο Β: Πιστοποίηση ταυτότητας εξουσιοδοτημένου χρήστη

Η πιστοποίηση ταυτότητας Επιπέδου Β’, γίνεται

  • 1. Αφού εγγραφείτε και ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό σας ως χρήστης επιπέδου Α’, από το κουμπί επεξεργασίας του “Προφίλ σας” επιλέγετε “Πιστοποίηση χρήστη”
  • 2. συμπληρώνετε το σύνολο των απαιτούμενων πεδίων  της φόρμας εγγραφής και την επιλογή στο ερώτημα περί επιθυμίας εγγραφής ως πιστοποιημένος χρήστης και
  • 3. για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία του Πολίτη στην Αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου με την επίδειξη της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του Διαβατηρίου του και ενός παραστατικού που αποδεικνύει τον ΑΦΜ, την Δ.Ο.Υ και την διεύθυνσή του.

Η είσοδός στο σύστημα είναι ελεγχόμενη και γίνεται με την χρήση «ονόματος χρήστη» (username) και «συνθηματικού» (password).

Κάθε πιστοποιημένος χρήστης εκτός των δυνατοτήτων του Επιπέδου Πιστοποίησης Α’, έχει δικαίωμα να υποβάλλει ηλεκτρονικά αιτήματα, αλλά και να λαμβάνει  πιστοποιητικά ταχυδρομικώς. Επίσης έχει δικαίωμα πρόσβασης σε προσωπικά του δεδομένα όπως π.χ. οικονομικές οφειλές, κλήσεις, εκκρεμότητες κτλ.
Τα πιστοποιητικά ή τα δικαιολογητικά που ζητούνται από τον πιστοποιημένο χρήστη, αποστέλλονται ταχυδρομικώς από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου (με επιβάρυνση του παραλήπτη) στην ορισμένη από τον χρήστη Διεύθυνση.

Ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Αποστολή Ενημερωτικού Δελτίου (Newsletter)

Εκτός από τις πληροφορίες που μπορείτε να βρείτε επισκεπτόμενοι τη Διαδικτυακή Πύλη, έχετε τη δυνατότητα να λαμβάνετε πληροφόρηση μέσω του ενημερωτικού δελτίου (newsletter) του Δήμου Πετρούπολης.
Με τη εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία θα λαμβάνετε στο λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας το newsletter του Δήμου που περιέχει τις τελευταίες ειδήσεις και πληθώρα θεμάτων που αφορούν στην πόλη μας.
Για την εγγραφή σας στη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτείται να συμπληρώσετε στην ειδική φόρμα το Επίθετο, το Όνομα και το λογαριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όπου θα αποστέλλεται το ενημερωτικό δελτίο.
Οι χρήστες που υποβάλουν αίτημα πιστοποίησης ταυτότητας Επιπέδου Α’ ή Β’ έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν παράλληλα στην υπηρεσία αποστολής ενημερωτικού δελτίου επιλέγοντας την υπηρεσία αυτή στη φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων.

Ενημερωθείτε για τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

(Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση σχετικά με την διαδικασία εγγραφής και την χρησιμοποίηση των Hλεκτρονικών Υπηρεσιών της Δημοτικής Πύλης, παρακαλούμε επικοινωνήστε στο email: webmaster@petroupoli.gov.gr )