Γενικός Γραμματέας

Ο Χρήστος Πάλλης είναι Δρ. Οικονομολόγος, με καταγωγή από τα Μέθανα Αττικής, όπου τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων και κατόπιν αποφοίτησε από το εξατάξιο Γυμνάσιο Αίγινας.
Είναι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) με μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στη Μ. Βρετανία (Cardiff University) και Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών στα Οικονομικά.
Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (2013-2015) και Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μεθάνων για 3 τετραετίες (1999-2010).
Έχει πολυετή εμπειρία ως οικονομικό στέλεχος στον Χρηματοπιστωτικό Τομέα (Χρηματιστήριο Αθηνών, Τράπεζες) και σε  ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις.
Διδάσκει Δημοσιονομική Θεωρία και Πολιτική στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη, Ευρωπαϊκά προγράμματα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρισμό στο ΕΚΠΑ (Μεταπτυχιακό)  ενώ είναι μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π).
Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” (Ευρασία, 2013) και αρθρογραφεί τακτικά σε διεθνή περιοδικά σε θέματα Διοίκησης Οργανισμών, Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων, Τοπική και  Περιφερειακή Ανάπτυξη, Τουρισμό και χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκά και Διεθνή προγράμματα.
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της ΚΕΔΚΕ, του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού  και του Δ.Σ. του Συνδέσμου ΟΤΑ Ιαματικών Πηγών Ελλάδος. Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.