Ο Δήμος Πετρούπολης, κατά την χιονόπτωση που ξεκίνησε στις 29.12.2016 στις 2:30πμ τη νύχτα, και συνεχίστηκε ακατάπαυστα έως τις πρωινές ώρες, ξεκίνησε έγκαιρα με οργανωμένα συνεργεία του εκχιονισμό και ρίψη άλατος από τις 4 πμ, με την αρχική χιονόστρωση, με έμφαση στα περισσότερο πληγέντα σημεία και κατά προτεραιότητα στην αποκατάσταση της βατότητας των κεντρικών οδών και εκείνων των λεωφορειακών γραμμών. Για τον λόγο αυτό, κι επειδή το ειδικό όχημα του βρίσκεται υπό επισκευή, χρησιμοποίησε με προσωπικό της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και κατόπιν συνεννόησης με τον ΑΣΔΑ, τα δύο διαμορφωμένα οχήματα του τελευταίου. Επίσης, έγινε ρίψη άλατος σε διάφορα πολυσύχναστα σημεία της πόλης για την προστασία των πεζών. Άμεση ανταπόκριση υπήρξε και σε προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε δέντρα της πόλης. Τα συνεργεία θα παραμείνουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα καθ’ όλη την διάρκεια των καιρικών φαινομένων, όπως έχουν αυτά αναγγελθεί από την ΕΜΥ και τη ΓΓΠΠ.
    Οι κάτοικοι της πόλης μας παρακαλούνται να μη ρίχνουν επιπλέον νερά, ειδικά κατά τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες, γιατί αυτά κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παγώσουν και θα εντείνουν το πρόβλημα της ολισθηρότητας.
Επιπλέον, ο Δήμος μας προμήθευσε με αλάτι φορείς και πολίτες και ήδη έκανε νεότερη προμήθεια για το ενδεχόμενο συνέχισης των φαινομένων.