Μικρογραφία Λογότυπου ΟΠΕΚΑ
Ενημέρωση των πολιτών για τις νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις του ΟΠΕΚΑ
Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνση Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, συμμετέχοντας στην Εθνική προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενημερώνει τους δημότες του ότι ο ΟΠΕΚΑ δημιούργησε δύο νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, ώστε οι πολίτες να εξυπηρετούνται χωρίς φυσική παρουσία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr), για να συμπληρώσουν την online αίτηση για το Προνοιακό Επίδομα Αναπηρίας (νέες αιτήσεις και αιτήσεις ανανέωσης) και το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα.
Για τα Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα αιτήσεις γίνονται στον σύνδεσμο: https://opeka.gr/…/ilek…/aitisi-pronoiako-anapiriko-epidoma/
Για το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστου Υπερήλικα αιτήσεις γίνονται στον σύνδεσμο: https://opeka.gr/…/…/aitisi-epidoma-anasfaliston-yperilikon/
Με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης και την υποβολή της, ο πολίτης κατοχυρώνει την ημερομηνία έναρξης του δικαιώματός του, σε περίπτωση που κριθεί δικαιούχος των αιτηθέντων παροχών σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
Επίσης, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία και των Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, έχουν διατεθεί επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
• Για τα Αναπηρικά Προνοιακά Επιδόματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα: τηλ. 2131519238 – email: anapirika.epid@opeka.gr
• Οι Ανασφάλιστοι Υπερήλικες μπορούν να επικοινωνούν στα: τηλ. 2131519206 – email: anasfal.yperyl@opeka.gr
Ο ΟΠΕΚΑ βρίσκεται και θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες και να παρέχει απρόσκοπτα τις υπηρεσίες του. Οι πολίτες μπορούν μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) να ενημερώνονται για όλες τις νέες δυνατότητες που παρέχονται.
Λογότυπος ΟΠΕΚΑ