Πυροσβεστικό όχημα

Συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πετρούπολης στην κατάσβεση της φωτιάς στο Ποικίλο Όρος.

Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει τους πολίτες για το παρακάτω συμβάν:

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου, με πλήρωμα τους δύο Πιστοποιημένους Πυροσβέστες Στέλιο Κολίσογλου και Αποστόλη Μπίσκα, (που παρέχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους), βρισκόταν στο Ποικίλο Όρος, σε περιπολία του τομέα της Πετρούπολης, στην περιοχή μεταξύ “Ζαχαρίτσα και Φυτώριο”.

Γύρω στις 6 το απόγευμα εντοπίστηκε έντονος καπνός από τους πρόποδες του Δυτικού Ποικίλου όρους, στην περιοχή “Ζαστάνι”. Αμέσως το πλήρωμα επικοινώνησε με το Κέντρο Αθηνών (Πυροσβεστική) και πληροφορήθηκε πως είχαν μεν ενημερωθεί για συμβάν στην Περιφερειακή οδό Αιγάλεω, αλλά δεν υπήρχε ξεκάθαρη εικόνα, επειδή κανένα όχημα δεν είχε προσεγγίσει ακόμη στην περιοχή.

Το πλήρωμα του Δήμου Πετρούπολης, κατάφερε από το ύψωμα της περιοχής Στεφάνι όπου κινούνταν, να δώσει στο Κέντρο Αθηνών την πλήρη εικόνα για το συμβάν:

Η πυρκαγιά είχε κατεύθυνση προς το “Φαράγγι”, με τρία διαφορετικά μέτωπα που θα μπορούσαν να απειλήσουν όλο το Ποικίλο Όρος.

Κατόπιν συνεννόησης με το Κέντρο Αθηνών, το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου μας, επιχείρησε κατάσβεση σε αγροτοδασική περιοχή, όπου προστάτευσε τα σπίτια που βρίσκονταν στους πρόποδες του Ποικίλου Όρους (Νεόκτιστα Ασπροπύργου).

Μετά την ενίσχυση των δυνάμεων και κατόπιν εντολής Αξιωματικών, το πλήρωμα του Δήμου Πετρούπολης συνέχισε να επιχειρεί κατάσβεση σε διάφορα σημεία όπου υπήρχαν εστίες αναζωπύρωσης, μέχρι τις 9:20 μ.μ όπου ενημερώθηκε από τον ασύρματο ότι η πυρκαγιά είναι υπό μερικό έλεγχο και επέστρεψε στον τομέα του.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος εκ μέρους του συνόλου της Δημοτικής Αρχής, ευχαρ
ίστησε τους δύο Πιστοποιημένους Εθελοντές Πυροσβέστες που με την άμεση κινητοποίησή τους συνέβαλαν στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της πυρκαγιάς και την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσής της, ενώ δήλωσε ότι:

«Καθ’ όλη την αντιπυρική περίοδο, Διοίκηση, εργαζόμενοι και οι εθελοντές, θα είμαστε σε εγρήγορση, τόσο στο Ποικίλο Όρος, όσο και στις αστικές και περιαστικές περιοχές του Δήμου μας, σε συνεργασία και συντονισμό και με τον υπόλοιπο κρατικό μηχανισμό για να αποτρέψουμε δυσάρεστα περιστατικά».