Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Πετρούπολης ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμμετέχει ενεργά για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος μας θα συμμετέχει με μια σειρά από δράσεις, δίνοντας έμφαση στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους, όπως το βάδισμα και το ποδήλατο.

Το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι η «Κινητικότητα μηδενικών εκπομπών για όλους» και στον Δήμο μας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις, προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid-19.

Στόχος είναι να τονιστεί η σημασία της προσβασιμότητας στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών και να προωθηθεί ένα περιεκτικό πλαίσιο που θα περιλαμβάνει όλους τους πολίτες.

Η ξεχωριστή σημασία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι να προτρέψει τους ανθρώπους να επιλέξουν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουν περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Οι Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας είναι:

Πεζοπορία, Λαμπαδηδρομία, Αναρρίχηση, Δωρεάν προβολή ταινίας στον θερινό κινηματογράφο, Έκθεση Ηλεκτροκίνητων οχημάτων, Ενημέρωση σε Σχολεία & Φορείς, Παρουσίαση για τις πρώτες βοήθειες κατά την πεζοπορία, Διαγωνισμός Φωτογραφίας, Δράση Ζωγραφικής από την ομάδα ΑμεΑ του Δήμου, Παρουσίαση χορευτικού από την ομάδα “Ονειροδίαιτοι” που απαρτίζεται από μαθητές ειδικών σχολείων και τους καθηγητές τους κ.α.

Αφίσα για την Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας