Τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, με αφορμή τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα μουσουργού, Μίκη Θεοδωράκη, που έχει προκαλέσει οικουμενική συγκίνηση, δήλωσε κατά την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021), ότι σε προσεχές Συμβούλιο θα εισηγηθεί την μετονομασία δρόμου ή πλατείας της πόλης σε «Μίκης Θεοδωράκης» προς τιμήν του σπουδαίου εκλιπόντος συνθέτη.

Ως ένδειξη τιμής και σεβασμού, ο Δήμαρχος πρότεινε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενώ στην συναισθηματικά φορτισμένη τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων τόνισε:
«Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν άρρηκτα δεμένος με την ζωή μας, την ιστορία μας και τους αγώνες αυτού του λαού για προκοπή, για ελευθερία και για πολιτισμό.
Για όλους εμάς, ο θάνατος οδηγεί στην ανυπαρξία. Για τον Μίκη Θεοδωράκη όμως, είναι πεποίθησή μου και νομίζω και πεποίθηση όλων, ότι οδηγεί προς την αθανασία.
Η συγκίνηση που εκφράζω και πιστεύω πως εκφράζει και ολόκληρο το Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι μεγάλη, γιατί πιστεύω ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ίδια μετά την απώλεια και του τελευταίου μεγάλου που υπήρχε σε αυτόν τον τόπο…
Θα είναι μια διαφορετική Ελλάδα και δεν ξέρω αν θα ξαναβγάλει ένα άξιο τέκνο μετά από πόσα χρόνια, όπως ήταν ο πληθωρικός, ο ακάματος, ο ελεύθερος, ο ανήσυχος και μεγάλος καλλιτέχνης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος παίρνει πλέον μια θέση επάξια, δίπλα σε όλους τους μεγάλους της Ευρώπης και του κόσμου».