Ημερίδα ευαισθητοποίησης για θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα

Ημερίδα ευαισθητοποίησης για θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότηταΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, στις 6-5-14, ημερίδα που αφορούσε εκπαιδευτικούς .

Θέμα της: «Η Ευαισθητοποίηση για θέματα που απασχολούν τη μαθητική κοινότητα».

 

Οι εισηγητές ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί της Υπηρεσίας: 
κ.κ. Γεωργελέ Αντωνία,  Μαντέλου Ελευθερία, Παλίλης Λεωνίδας και Παππάς Νικόλαος, συνεπικουρούμενοι από τους εκπαιδευόμενους επιστήμονες: κ.κ. Ευαγγελίου Μυτρώ, Εξάρχου Ελευθερία, Κόχυλα Αθανασία και Χουζούρη Αργυρώ, με γραμματειακή υποστήριξη από  την κ. Κουγιουμτζή – Δημολιάνη Δάφνη -Ελένη Νοσηλεύτρια της Υπηρεσίας, καθώς και με την επιστημονική καθοδήγηση της υπεύθυνης του Συμβουλευτικού Σταθμού κ. Ευσταθίου Αναργυρούλα, εισηγήθηκαν  θέματα που αφορούν τις αλλαγές ,που έχουν να αντιμετωπίσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί ,στη διάρκεια της σχολικής ζωής των παιδιών, αλλά και τρόπους κατανόησης και  βοήθειας μεταξύ των εμπλεκομένων του σχολικού πλαισίου. Οι εισηγήσεις ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένες και από τη δυναμική παρέμβαση των ενεργών εκπαιδευτικών, φάνηκε η μεγάλη αναγκαιότητα για τέτοιου είδους ημερίδες.
Η Κοινωνική Υπηρεσία δήλωσε τη διάθεση της να ανταποκρίνεται όποτε η εκπαιδευτική κοινότητα, θεωρεί αναγκαία την οποιαδήποτε επιστημονική παρέμβασή της.