
Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας ότι ξεκίνησαν, από τις 5/3 για τα Νηπιαγωγεία και από χθες (6/3) για την Α’ Δημοτικού, οι ηλεκτρονικές εγγραφές για το σχολικό έτος 2025-2026. Θα ολοκληρωθούν, αντίστοιχα, στις 24 και 26 Μαρτίου.
Η δυνατότητα να εγγράφονται ηλεκτρονικά τα παιδιά στα δημόσια Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, διευκολύνει την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που γίνεται χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του γονέα/κηδεμόνα στο σχολείο.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις για εγγραφή των παιδιών τους, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται:
– για τα Νηπιαγωγεία στην πλατφόρμα proti-eggrafi.services.gov.gr μέχρι και την 24η Μαρτίου 2025
– για την Α΄ Δημοτικού στην πλατφόρμα adimotikou.eservices.minedu.gov.gr μέχρι και την 26η Μαρτίου 2025.
Η αυθεντικοποίηση των χρηστών και στις δύο πλατφόρμες γίνεται με τους κωδικούς Taxisnet. Οι αιτούντες θα ενημερώνονται μέσω SMS για την εξέλιξη της αίτησής τους, καθώς και για κάθε ενέργεια που ενδεχομένως χρειαστεί.
Η σχολική μονάδα φοίτησης των μαθητών/τριών θα προσδιορίζεται από ηλεκτρονική εφαρμογή, βάσει της μόνιμης διεύθυνσης κατοικίας που έχει δηλωθεί στο Νηπιαγωγείο φοίτησης.
Η πλατφόρμα αυτοματοποιεί και τους μηχανισμούς διαχείρισης των αιτήσεων από τον/τη Διευθυντή/ντρια του Νηπιαγωγείου ή του Δημοτικού Σχολείου και από τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, για την τελική κατανομή των μαθητών/τριών σε σχολικές μονάδες.