«Φωτεινή Σκιά»

Μπορεί μία μουσική παράσταση να λειτουργήσει ως έναυσμα ψυχοθεραπευτικής αυτό-ανάλυσης; Αυτό το στοίχημα επιχειρούν να κερδίσουν οι συντελεστές της «Φωτεινής Σκιάς», μιας μοναδικής ροκ μουσικο-θεατρικής παράστασης, που θα παρουσιαστεί στο «Φεστιβάλ Πέτρας» την Κυριακή 18 Ιουλίου.

Ξαφνικά συνέβησαν όλα! Επικοινώνησαν ηλεκτρονικά ύστερα από μια στιγμή παρόρμησης. Δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι που ξεκίνησαν να ζήσουν τον «Ψηφιακό Έρωτα». Οδήγησαν την επικοινωνία τους «Πέρα από τα όρια των ορίων». Εκείνος κατάφερε να φωνάξει: «Με τρόμαξες». Εκείνη κατάφερε να κραυγάσει ότι την ήθελαν όλοι «Πρώτη, πάντα πρώτη». Δεν αρκέστηκαν στην συμβατική επικοινωνία και έστειλαν «Το Νοερό μήνυμα». Εκείνη του κατέθεσε «Το Κλειδί» και εκείνος της πρόσφερε «Τα Μαγικά δεκάλεπτα». «Αμέσως μετά» τίποτα δεν ήταν πια ίδιο, συνειδητοποιώντας ότι «Τα Χέρια που μιλούν» δεν χτυπούν. Πέτυχαν την πιο γρήγορη αυτό-ανάλυση δημιουργώντας ένα τραγούδι: τη «Φωτεινή Σκιά».

Οι ψυχές των ανθρώπων, ακόμα και την εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας, αναζητούν αενάως να απελευθερώσουν την «Κυτταρική ματιά» τους. Αυτή που φωτίζει ολοκάθαρα τις σκιές της θλίψης, της αγωνίας και του φόβου. Τα ροκ ηχοχρώματα, οι στίχοι και τα κείμενα, αγκαλιάζονται από τις μελωδίες του βιολιού, του πιάνου και της φλογέρας, με στόχο το πιο πιθανό-απίθανο: Να φωτίσουμε τις σκιές μας μέσα σε μία παράσταση, σαν το κβαντικό άλμα της προσευχής και του έρωτα.
Η «Φωτεινή Σκιά» παρουσιάζεται από μια μουσική παρέα, δεμένη από καρδιάς και από πενταγράμμου.

Συντελεστές:
Στίχοι – κείμενα, Σύνθεση & Ακουστική κιθάρα: Σπύρος Κυβέλλος
Σκηνοθετική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος
Πιάνο & ενορχήστρωση: Βασίλης Πανταζόπουλος
Ηλεκτρική κιθάρα: Αλέξανδρος Γρυπάρης
Μπάσο: Γιάννης Πολυακταρίδης
Τύμπανα: Τάκης Τσονόπουλος
Φλογέρα: Νίκος Λούπης
Κλασική & ηλεκτρική κιθάρα: Νίκος Παπαντώνης
Βιολί: Μελίνα Γαλανού
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Χαλδέζου, Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Στην παράσταση «Φωτεινή Σκιά» θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του ομώνυμου διπλού CD που κυκλοφορεί από την General Music Greece.

Θέατρο Πέτρας: Κυριακή 18 Ιουλίου
Ροκ Μουσικοθεατρική παράσταση: «Φωτεινή Σκιά»
Ωρα έναρξης: 21:30
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00
Γενική Είσοδος: 10 €
Προπώληση εισιτηρίων: https://www.viva.gr/…/music/theatro-petras/foteini-skia/