Εικόνα από την επίσκεψη των παιδικών σταθμών στην βιβλιοθήκη

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 1 & την Τέταρτη 3 Απριλίου 2019 η επίσκεψη των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η δράση αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του ενιαίου παιδαγωγικού προγράμματος 2019 “Αθλούμαι και γυμνάζομαι μα για τη νίκη λίγο νοιάζομαι”, κατά τη διάρκεια της οποίας τα τμήματα των προνηπίων είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και στην αίθουσα του Παιδικού Βιβλίου, στην οποία αριθμούνται πλέον πάνω από 1.700 τόμοι παιδικών βιβλίων, με αρκετές εικονογραφημένες εκδόσεις εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Οι μικροί μας φίλοι στη συνέχεια παρακολούθησαν την αφήγηση του παιδικού παραμυθιού “Μ΄ αυτή τη μπάλα παίζουμε όλοι” από την αφηγήτρια και εμψυχώτρια, κα Βιολέτα Σολιδάκη.

Στην επίσκεψη αυτή παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Ανθή Ζορμπά, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης, Πηγή Αποστολάκη, αλλά και η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδικών Σταθμών, Χριστίνα Νικολακοπούλου.

Ο Δήμος Πετρούπολης, έχοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών, προσπαθεί μέσα από ποικίλες δράσεις να εμπλουτίσει τις γνωστικές παραστάσεις τους. Το επόμενο ραντεβού δόθηκε στις 10 Απρίλη, στις Αθλοπαιδιές των προνηπίων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, στο Κλειστό Γυμναστήριο “Νίκος Παξιμαδάς”.