Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Πετρούπολης.
Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Πετρούπολης.
Σε κλίμα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας τιμήσαμε σήμερα αυτή την ξεχωριστή ημέρα, τη διπλή εορτή του Ελληνισμού.
Με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, εορτάστηκε σήμερα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου και η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στον Δήμο Πετρούπολης.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν όπως προβλέπεται με Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, ενώ στη συνέχεια τελέσθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, στην πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βασίλη Φιλίππου, τους Αντιδημάρχους
Φώτη Χριστόπουλο, Θανάση Σκαλιστήρα, Νίκο Κακαβά, Κατερίνα Σταματοπούλου, Παναγιώτη Κάκαλη & Θοδωρή Λάππα, τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου/Τελετάρχη Στέλιο Χρυσικό και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντίνο Χριστόπουλο, κατέθεσε στεφάνι στην πλατεία Ηρώων Αγωνιστών 1821.
Στεφάνια κατέθεσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών Ανδρέας Λεωτσάκος και ο Αναπληρωτής Διοικητή του Α.Τ. Πετρούπολης, Υπαστυνόμος Α’ Φίλιππος Κλώνης, αποδίδοντας έτσι ελάχιστο φόρο τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μας!
Το παρών στην τελετή έδωσε και ο Πρόεδρος Συλλόγου Κρητών Πετρούπολης «η Μεγαλόνησος» Βασίλης Μουρτζανός.
Η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο κατά τη διάρκεια ανάκρουσης από τη Φιλαρμονική του Δήμου.
George Panos Photography