Ο Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Πετρούπολης
Με κάθε επισημότητα και τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Δήμο Πετρούπολης.
Το πρωί της Πέμπτης 28 Οκτωβρίου 2021 τελέσθηκε η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Δημάρχου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, των Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων Πολιτικών και Αστυνομικών Αρχών, Συλλόγων, Φορέων και Μαθητών του Δήμου μας.
Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από τον Δήμαρχο Πετρούπολης Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο.
Κατόπιν, έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου Πετρουπολιωτών Πεσόντων κατά την περίοδο 1940-1944 παρουσία συγγενών των θυμάτων, και απονομή τιμητικής πλακέτας στον συμπολίτη μας Ερευνητή Τοπικής Ιστορίας, Ανδρέα Μηλιώνη, για την προσφορά του στην πόλη μας.
Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, ενώ η τελετή έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τηρούν ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων καθώς και των Εθνικοτοπικών & Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας ενώπιων των επισήμων.
Την ευθύνη για την οργάνωση και τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων είχε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στυλιανός Χρυσικός.
Φωτογραφίες: George Panos Photography