Εναρκτήρια Παρουσίαση του έργου «Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον Δήμο Πετρούπολης»
Εναρκτήρια Παρουσίαση του έργου «Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον Δήμο Πετρούπολης»
Ο Δήμος Πετρούπολης, σε μια εποχή κρίσης και παρατεταμένης αβεβαιότητας η οποία επηρεάζει πρωτίστως τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και κυρίως τη νέα γενιά, λαμβάνει δραστικές πρωτοβουλίες, θέλοντας να συμβάλει στην προώθηση της απασχόλησης, τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, αλλά και την αποτροπή μιας ενδεχόμενης περαιτέρω αύξησής του.
Σε αυτή την κατεύθυνση, υλοποιεί το έργο με τίτλο: «ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ» της πράξης «Διαδημοτικές Δράσεις και Εργαλεία για την Προώθηση των Ευπαθών Ομάδων και των Νέων στην Απασχόληση (Διαδημοτικό Κοινωνικό Δίκτυο ΣΥΜΠΡΑΤΤΩ)».
Η παραπάνω δράση έχει ως στόχο να προσφέρει στους ενδιαφερόμενους, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία:
• να εξοικειωθούν με τις τεχνικές αναζήτησης εργασίας
• να συντάξουν το βιογραφικό τους σημείωμα και τη συνοδευτική επιστολή
• να συμμετέχουν στις ομάδες κατάρτισης
• να συνδεθούν με τοπικές επιχειρήσεις για κάλυψη κενών θέσεων εργασίας ανάλογες με τα προσόντα τους
• να ενημερωθούν για δυνατότητες εξειδίκευσης, εκπαίδευσης, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.
• καθώς και να λάβουν ψυχοκοινωνική & συμβουλευτική υποστήριξη για την προετοιμασία τους κατά την πρόσβαση στην αγορά εργασίας
Η εναρκτήρια παρουσίαση του έργου θα γίνει διαδικτυακά, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00 – 13:30, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω της ιστοσελίδας του έργου – sympratto.petroupoli.gov.gr – στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/83356052230…
Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» και από εθνικούς πόρους. Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ, με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος σε δήλωσή του τόνισε:
«Η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης στηρίζει ενεργά την προσπάθεια των ευπαθών ομάδων και των νέων της πόλης μας στην αναζήτηση των κατάλληλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της ένταξή τους στην αγορά εργασίας, αξιοποιώντας το έργο «Γραφείο Προώθησης της Απασχόλησης στον Δήμο Πετρούπολης». Η ανάγκη καταπολέμησης του φαινομένου της ανεργίας είναι επιτακτική, καθώς αποτελεί καθοριστικό παράγοντα κοινωνικού αποκλεισμού.
Κύριο μέλημά μας, μέσω της συγκεκριμένης δράσης, είναι, οι ειδικές αυτές ομάδες πληθυσμού να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια και τις κατάλληλες δεξιότητες, έτσι ώστε να επιτευχθεί η εργασιακή τους αποκατάσταση και ακολούθως η ομαλότερη ένταξή τους στον κοινωνικό ιστό.
Όπως πολύ σωστά είχε διατυπώσει ο Νίκος Καζαντζάκης: Νέος θα πει να επιχειρείς να γκρεμίσεις τον κόσμο και να έχεις το θράσος να θες να οικοδομήσεις καινούριο, καλύτερο!
Σ’ αυτή λοιπόν τη νεολαία επενδύει ο Δήμος μας και ταυτόχρονα επενδύει στο παρόν και το μέλλον της πόλης και της κοινωνίας μας!».
Αντίστοιχα, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Υπηρεσιών Θεόδωρος Λάππας δήλωσε:
«Σε εθνικό επίπεδο η οικονομική και υγειονομική κρίση οδηγεί σε όλο και αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης, δεδομένα που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καλούμαστε να εξετάσουμε διεξοδικά.
Σε μία προοδευτική κοινωνία, η εφαρμογή πολιτικών για την εργασιακή επανένταξη ευπαθών ομάδων και κυρίως της νέας γενιάς, αποτελεί προτεραιότητα για την εξάλειψη ανισοτήτων, για την άνθηση ευκαιριών και την θωράκιση της αξιοπρέπειας των πολιτών μας. Σε αυτή την προσπάθεια ο Δήμος μας, οι τοπικές επιχειρήσεις, οι εργοδότες και οι πολίτες πρέπει να είμαστε σε συνεχή, δημιουργική επικοινωνία και συνεργασία.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Πετρούπολης ευαισθητοποιημένος για τη νέα γενιά και τις ευπαθείς ομάδες αναπτύσσει και εφαρμόζει δράσεις ενημέρωσης και υπηρεσίες συμβουλευτικής, με στόχο την υποστήριξη των ανέργων και τη δικτύωση τους με τις τοπικές επιχειρήσεις.
Συμπράττουμε λοιπόν, όλοι μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια για ένα καλύτερο μέλλον, όπου η αξιοπρέπεια και η εργασιακή ασφάλεια θα είναι αξίες αδιαπραγμάτευτες».