Εκλογές 2019 – Χρήσιμες Πληροφορίες.

Εκλογές 2019 – Χρήσιμες Πληροφορίες .

Στο Δήμο μας στις Εκλογές του έτους 2019 ψηφίζουμε για τις Ευρωπαϊκές, Περιφερειακές  και  Δημοτικές Εκλογές,  σε ΤΡΕΙΣ (3) ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΚΑΛΠΕΣ, στο ίδιο εκλογικό τμήμα.
Σε όλες τις περιπτώσεις στο ψηφοδέλτιο μπαίνει σταυρός προτίμησης.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Δήμου μας,
Για τις ευρωεκλογές μέχρι τέσσερεις (4)  σταυροί προτίμησης.
Για τις περιφερειακές μέχρι τέσσερεις (4)  σταυροί προτίμησης.
Για τις Δημοτικές εκλογές  μέχρι τρεις (3)  σταυροί προτίμησης.
Μάθετε περισσότερα μέσω των απαντήσεων σε συχνές ερωτήσεις για :

  1. Την εκλογική διαδικασία.
  2. Τις ευρωεκλογές. 
  3. Τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Μάθετε περισσότερα για τα καταστήματα ψηφοφορίας που θα λειτουργήσουν στον Δήμο μας.
Δείτε όλα τα εκλογικά τμήματα.
 
Σημαντικό:
Πριν την μετάβασή σας στο κατάστημα ψηφοφορίας ελέγξτε τα  εκλογικά σας στοιχεία μέσω της  ιστοσελίδας του Υπουργείου Εσωτερικών
Αν δεν βρείτε το όνομά σας, απευθυνθείτε στο δήμο στα δημοτολόγια  του οποίου είστε εγγεγραμμένοι μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.
Αν βρήκατε το όνομά σας σε άλλο δήμο από αυτόν στον οποίο είστε δημότης. Τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν καταρτισθεί με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα δημοτολόγια και οι δήμοι έχουν κατανείμει τους εκλογείς σε εκλογικά διαμερίσματα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της διεύθυνσης που είναι καταχωρημένα στα δημοτολόγια.
Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές του Μαΐου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές. Για τις μελλοντικές εκλογές, αποταθείτε στο δήμο σας, για να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία σας ή να διορθωθούν ενδεχόμενα λάθη.
Αν ανακάλυψετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος. για τις εκλογές του 2019, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους οικείους δήμους. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε ότι είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε αλλού.
Στοιχεία Επικοινωνίας Δημοτολογίου Πετρούπολης
Κολοκοτρώνη 91-93 (έναντι Πλατείας ΗΡΩ, 13231, Πετρούπολη
Τηλέφωνο: 210 5064090 – 094
Προϊστάμενος: 210 5064090
Φαξ.: 210 5054708
Email: dimoto@petroupoli.gov.gr