Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ»

«Στηρίζοντας τον Εκπαιδευτικό: το πρίν, το τώρα, το μετά»

Βιώνοντας εξαιρετικά πρωτόγνωρες αλλαγές τόσο σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω των συνεπειών της πανδημίας Covid-19, οι εκπαιδευτικοί κλήθηκαν να τις διαχειριστούν απροετοίμαστοι, αγχωμένοι, επιφορτισμένοι παράλληλα με την ευθύνη να σταθούν επάξια στον παιδαγωγικό και διδακτικό τους ρόλο στο σχολείο.

Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» αφουγκραζόμενο όλες αυτές τις συνέπειες του Covid-19, πρόκειται να υλοποιήσει Διαδικτυακή Ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σκοπός της ομάδας είναι, να ενδυναμώσει τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο τους εκπαιδευτικούς, ώστε να διαχειριστούν τις αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην καθημερινότητά τους. Επίσης να εμπλουτίσει την επικοινωνία τους με τους μαθητές-μαθήτριές τους και να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό δίκτυο.

Για τη συμμετοχή στην ομάδα και τη σύνδεση στην διαδικτυακή πλατφόρμα, απαιτείται ο απαραίτητος εξοπλισμός (Η/Υ, μικρόφωνο, κάμερα, ηχείο, tablet, laptop ή κινητό).

Η συμμετοχή είναι ΔΩΡΕΑΝ και το ανώτατο όριο των συμμετεχόντων είναι 14 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν στο email του Κέντρου Πρόληψης faethon2@otenet.gr έως τις 30 Οκτωβρίου 2020.

Στους 14 πρώτους, μετά τη δήλωση συμμετοχής τους, θα αποσταλεί απαντητικό email με όλες τις λεπτομέρειες και τους κωδικούς εισόδου.

Η ομάδα θα «συναντηθεί» διαδικτυακά τρεις διαδοχικές Δευτέρες (τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου) και ώρα 17:30 έως 19:00.

Συντονίστρια της ομάδας θα είναι η κα Ελένη Φίλιου, Κοινωνική Λειτουργός – Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ».

Για οποιαδήποτε πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210-2690011.

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς από το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ»