Διπλή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Πετρούπολης

Διπλή δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Δήμο Πετρούπολης

Η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης συμμετέχοντας στους εορτασμούς περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, μια διπλή δράση με σκοπό να ενισχύσει το οικολογικό αποτύπωμα των πολιτών.

Κατά τη διάρκεια της δράσης, η οποία έλαβε χώρα εντός του Άλσους Αγίου Δημητρίου:
• Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι ειδικοί κάδοι ανακύκλωσης για τα αποτσίγαρα και έγινε η παρουσίασή τους από την Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία Cigaret Cycle, ενώ ακολούθησε συμβολικός καθαρισμός της περιοχής από τις γόπες με το σύνθημα #gopafree «καθαρίζουμε το Περιβάλλον και ανακυκλώνουμε τα αποτσίγαρα» καθώς και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.
• Έγινε η παρουσίαση της ελληνικής ευρεσιτεχνίας “NO KAKA”, που ήδη έχει τοποθετηθεί σε 16 σημεία της πόλης, καθώς και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού, ενώ προσφέρθηκαν άφθονες λιχουδιές στους τετράποδους φίλους μας! Τα ειδικά κουτιά του “ΝΟ ΚΑΚΑ” εφοδιάζουν δωρεάν τους κατοίκους – ιδιοκτήτες σκύλων, με φαρασάκια μιας χρήσης, ώστε η συλλογή των περιττωμάτων των τετράποδων φίλων μας να γίνεται με τρόπο εύκολο, ανέπαφο και οικολογικό!

Στην Περιβαλλοντική Δράση, πέραν των εθελοντών πολιτών έδωσε το παρών η Δημοτική Αρχή της πόλης μας, με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτη Χριστόπουλο, Πρασίνου Παναγιώτη Κάκαλη, Προγραμματισμού & Ψηφιακής Πολιτικής Θοδωρή Λάππα, καθώς και τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Γεωργιάδη και Χρήστο Κυριάκο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμη η Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθήνας – ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης (ΡΑΚ) Νίκος Σακούτης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης Κώστας Παπαπάνος και ο συντονιστής του Save Your Hood Πετρούπολης Γιώργος Γιαννίσης.