«Δημοτική Αρχή Πετρούπολης: Καμιά συγκάλυψη στο έγκλημα των Τεμπών»

Αύριο (28/2), συμπληρώνεται ένας χρόνος από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που μας συγκλόνισε και στέρησε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στην πλειοψηφία τους νέοι.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία όλης της χώρας μέσα από τις κινητοποιήσεις τους απαίτησαν να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα και να αποδοθούν ευθύνες. Είναι προκλητικό το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, κόντρα στο καθολικό λαϊκό αίσθημα. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη απέναντι στον λαό και τις οικογένειες των θυμάτων!

Έναν χρόνο μετά, ο «ένοχος» για το έγκλημα είναι εδώ και δεν είναι άλλος από την πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις και την Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρεί κόστος την προστασία της ζωής του λαού και τη θυσιάζει για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή, άλλωστε, οδήγησε και οδηγεί καθημερινά σε νέα «Τέμπη».

Ως Δημοτική Αρχή, αντιπαλεύουμε την πολιτική που ασκείται από το κεντρικό κράτος και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή, όχι μόνο στις μεταφορές αλλά και στις ελλείψεις και στην παραπέρα εμπορευματοποίηση της υγείας, της μόρφωσης, της ενέργειας, της προστασίας από φυσικά φαινόμενα. Με τις συνέπειες της, εξάλλου, έρχεται αντιμέτωπος και ο λαός της πόλης μας.

Στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει σωματεία, εργατικά κέντρα κι Ομοσπονδίες, συμμετέχουμε κι ενώνουμε τη φωνή μας με τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα για να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα και να πάρει απάντηση η πολιτική που δε λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.