Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, 21.00

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΜΑΤΕΡΟΥ

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011, 9:00 μ.μ.

Ένα μαγευτικό ταξίδι που ενώνει μικρές μουσικές πατρίδες, απ’ τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως την Αρμενία και τον Καύκασο, από τα Βαλκάνια ως την Κρήτη και την Κύπρο, από τη Μακεδονία ως τη Μικρά Ασία, με την υπέροχη φωνή της  Μαρίας  Αναματερού.
Η παράδοση με μια φρέσκια ματιά, που προσεγγίζει τη σύγχρονο έντεχνο τραγούδι και ποιητικός λόγος σε μια μουσική παράσταση που δίνει το δικό της στίγμα στην ethnic μουσική του τόπου μας, αλλά και των γύρω περιοχών…
Η Άννα Αναματερού, παρουσιάζει την πρώτη προσωπική της δισκογραφική δουλειά, η οποία περιλαμβάνει τις δικές της μουσικές δημιουργίες και πρωτότυπες προσεγγίσεις παραδοσιακών τραγουδιών της Ελλάδας και του εξωτερικού, σεβόμενη πάντα την ιστορία και την παράδοση κάθε μουσικού κομματιού. Πλαισιωμένη από ένα 4μελές σχήμα καταξιωμένων μουσικών, με ένα μουσικό πρόγραμμα όπου προσεγγίζει πολυτραγουδισμένα, αλλά  και λιγότερο γνωστά μουσικά κομμάτια με το δικό της ξεχωριστό τρόπο, παντρεύοντας την τέχνη με την παράδοση. Πρόζες, μικρά κείμενα και λαογραφικές επισημάνσεις συνοδεύουν τα τραγούδια, καθιστώντας την κάθε της συναυλία, μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση!

Βιογραφικό

Η Μαρία Αναματερού από την Απείρανθο της Νάξου, μετά την αποφοίτησή της από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών και το Ωδείο «Αναγέννηση» με σπουδές ανώτερων θεωρητικών- πιάνου καθώς και πτυχιούχος σύγχρονου και ελαφρού τραγουδιού, δραστηριοποιήθηκε  στο χώρο της μουσικής, στο πλευρό του Λουδοβίκου των Ανωγείων, έχοντας ήδη καταγράψει συμμετοχές σε μείζονος σημασίας διοργανώσεις (Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Μικρή Επίδαυρος, Αίθριο του Μεγάρου Μουσικής) και εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει τις πρώτες δισκογραφικές της συνεργασίες, με το Λουδοβίκο των Ανωγείων (Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά), τον Δημήτρη Καρρά (Αστιβή) και τον Φίλιππο Πλιάτσικα (Τα κρυμμένα). Τον Μάιο κυκλοφορεί από τη Lyra ο πρώτος προσωπικός της δίσκος σε ενορχήστρωση Θεολόγου Μιχελλή, με διασκευές παραδοσιακών και ξένων κομματιών καθώς και 3 δικές της συνθέσεις με τίτλο «Όπου αγαπάς και όπου γης».

Τιμές εισιτηρίων : 10€
Προπώληση εισιτηρίων:
•    Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 –  210 5012391 (8:00 μ.μ.  – 11:00 μ.μ.)
•    Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη 
(Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)