Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, 21.00

Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ
του Lewis Carroll
ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011, 9:00 μ.μ.

Ένα ταξίδι  στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας, των ονείρων, για όλη την οικογένεια

Καλώς  ήρθατε στη Χώρα των Θαυμάτων….

Το παγκοσμίως γνωστό έργο της παιδικής και φανταστικής λογοτεχνίας  του Lewis Carroll, “Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ” ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας με τη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου.

Το έργο περιγράφει περιπέτειες ενός κοριτσιού, της Αλίκης, η οποία μετά την πτώση της σε μια  λαγότρυπα  περιπλανιέται σε ένα φανταστικό κόσμο, ψάχνει πίσω από τον καθρέφτη και το μαγικό γυαλί να βρει το χαμένο βιολί της, συναντάει τον Λευκό Κούνελο, τον Γάτο του Τσεσάιρ που χαμογελάει, τον Τρελό Καπελά, την Κακιά Βασίλισσα -Ντάμα Κούπα- με τους στρατιώτες τραπουλόχαρτα, τα Λουλούδια που μιλάνε, αλλάζει τη μορφή και το μέγεθος της και βρίσκεται στις πιο παράξενες καταστάσεις. Και όλα αυτά μαζί με αντικείμενα που μετακινούνται μόνα τους, να αιωρούνται με τους ήρωες που πετούν, να συρρικνώνονται ή και να εξαφανίζονται.
Απόδραση από τη μονότονη πραγματικότητα της καθημερινότητας, νοσταλγική επιστροφή στην παιδική μας ηλικία, στο μαγικό κόσμο που ονειρευόμαστε πίσω από τον καθρέφτη, ένα άνοιγμα στην πόρτα της φαντασίας, ένα ταξίδι μαγικό, πετώντας πάνω από τη Χώρα των Θαυμάτων, μαζί με τους ήρωες του παραμυθιού.
Ένα θέαμα μαγικό, μοναδικό, με μαύρο φως, χωρίς λόγια, για όλη την οικογένεια.
Στο Μαύρο Θέατρο δεν υπάρχουν διάλογοι, υπάρχει παντομίμα, και όλα είναι δυνατά: Οι παραδοσιακές θεατρικές τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου, σε συνδυασμό με την παράλληλη προβολή που γίνεται, με υπερμεγέθης μαριονέτες και τα εφέ μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δίνουν σε αυτά τα απαιτητικά έργα μια μορφή ευκολοκατανόητη και ελκυστική ταυτόχρονα, καταφέρνοντας να μας ταξιδέψουν στον κόσμο της φαντασίας, της μαγείας και του ονείρου.
Κρατώντας μια παιδική, αλλά όχι παιδιάστικη, οπτική, που δίνει τη δυνατότητα στη φαντασία και στα όνειρα να είναι πρωταγωνιστές, το “Μαύρο Θέατρο”, χωρίς να απευθύνεται αποκλειστικά στα παιδιά, είναι γεμάτο ποίηση, και τελικά απευθύνεται σε όσους έχουν διατηρήσει μέσα τους την παιδική τους ματιά.
Ο διευθυντής και συνιδρυτής του Εθνικού Μαύρου Θεάτρου της Πράγας, Jakub Marek, είναι ο άνθρωπος που ταξιδεύει την πιο διάσημη ομάδα Μαύρου Θεάτρου σε όλο τον κόσμο και έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής, καθώς και  σε πολλά διεθνή φεστιβάλ όπως στο διεθνές φεστιβάλ θεάτρου του Εδιμβούργου και στο διεθνές φεστιβάλ μουσικού θεάτρου του Κάρντιφ.
Με τα έργα του “GULLIVER”, “ALICE”, “THE MAGIC FLUTE” κ.ά. εμφανίστηκε στις πιο σημαντικές «σκηνές» του κόσμου, όπως Παρίσι, Ρώμη, Μαδρίτη, Λισσαβόνα, Βρυξέλλες, Ζυρίχη, Τόκιο, Ταϊπέι, Τζακάρτα, Ν. Δελχί κ.α., κερδίζοντας σημαντικά βραβεία, όπως το πρώτο βραβείο μεταξύ 900 συμμετεχόντων-υποψηφίων στο 52ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Εδιμβούργο το 2002 με τον “GULLIVER”, το Fringe Report Award, και το 2003 για το “MAGIC FLUTE” κέρδισε  το Ισπανικό βραβείο για το καλύτερο οικογενειακό θέαμα του έτους.
Ένα Θέαμα μαγικό, για όλη την οικογένεια
 
 
Ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.
Τιμή Εισιτηρίων:  Παιδικό 12€, Γενική Είσοδος 18€
 
Προπώληση εισιτηρίων:
•    Cine Πετρούπολις,  Λ.Πετρουπόλεως 168 –  210 5012391 (8:00 μ.μ.  – 11:00 μ.μ.)
•    Περίπτερο στο Δημαρχείο Πετρούπολης, 25ης Μαρτίου & Κ.Βάρναλη
(Δευτέρα ως Παρασκευή 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ. & 5:00 μ.μ. – 8:00 μ.μ)