Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης «Χαλαρώνουν και Εκσυγχρονίζονται ΣυSTEAMατικά»

Οι εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης «Χαλαρώνουν και Εκσυγχρονίζονται ΣυSTEAMατικά»

Στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+KA1, με τον τίτλο «Χαλαρώστε και Eκσυγχρονιστείτε ΣυSTEAMατικά», «Keep Calm and Go Full STEAM Ahead» και αριθμό σύμβασης 2020-1–EL01-KA101-078360 , τρεις εκπαιδευτικοί του 3ου ΓΕΛ Πετρούπολης συμμετείχαν σε δύο επιμορφωτικές δράσεις.
Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκπονήθηκε από τις εκπαιδευτικούς του σχολείου Ματθιoπούλου Γεωργία, Διευθύντρια του σχολείου ΠΕ02, Γκέλη Θεοδώρα ΠΕ04, Χημικό και Βλάχου Ευθυμία ΠΕ06, Καθηγήτρια Αγγλικών.
Το πρόγραμμα «Χαλαρώστε και Eκσυγχρονιστείτε ΣυSTEAMατικά», «Keep Calm and Go Full STEAM Ahead» είναι ένα καινοτόμο σχέδιο, που αφορά στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και προσφέρει πρωτοποριακές συνεργατικές μεθόδους στην επιμόρφωση και την επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών. Στόχος του προγράμματος είναι η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η επιμόρφωσή των εκπαιδευτικών σε θέματα διαχείρισης άγχους στη σχολική κοινότητα, η εκπαίδευσή τους στη χρήση μεθόδων STEAM, καθώς και η γνωριμία τους με την Ευρώπη και τη λειτουργία άλλων εκπαιδευτικών συστημάτων.
Το πρόγραμμα αφορούσε δυο κινητικότητες κατά τις οποίες οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν σειρά μαθημάτων διάρκειας 6 ημερών. Τα σεμινάρια που παρακολούθησαν διοργανώθηκαν από τον εκπαιδευτικό οργανισμό Europass Teacher Academy, στη Βαρκελώνη από τις 18 έως τις 25 Οκτωβρίου 2021 και στη Φλωρεντία από τις 1 έως τις 6 Νοεμβρίου 2021.
Αποτέλεσμα των παραπάνω κύκλων μαθημάτων είναι η δημιουργία ενός πρότυπου προγράμματος επιμόρφωσης, στα πλαίσια του οποίου οι εκπαιδευτικοί προχωρούν σε διάχυση μέσω τοπικών εντύπων και ψηφιακών μέσων, του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, αλλά και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος: https://stressnsteam.blogspot.com/
Τη σελίδα του προγράμματος στο facebook: https://www.facebook.com/Keep-Calm-and-Go-Full-STEAM-Ahead-107344495162982
Το κανάλι του προγράμματος στο Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVN18v5w0ETahD0ryzxwXoA
#ΣυνεχίζουμεErasmus #ErasmusPlusIKY #ErasmusPlusGreece #ErasmusPlus
Μπορείτε να δείτε το υλικό της ημερίδας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.slideshare.net/EffieVlachou/2212-250900952