Ο Δήμος Πετρούπολης πραγματοποιεί το Πρόγραμμα «Πόλη με ποδήλατα - όμορφη πόλη» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας
Ο Δήμος Πετρούπολης έχοντας θέσει ως στόχο την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων για την μετακίνησή τους, συμμετέχει ενεργά για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με μια σειρά από δράσεις, δίνοντας έμφαση στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους, όπως το βάδισμα και το ποδήλατο.
Το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι «Save Energy» και στον Δήμο μας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις που προάγουν τη χρήση ποδηλάτου σε όλες τις ηλικίες και εστιάζουν στη σωστή χρήση του, ως το πιο φιλικό Μέσο μετακίνησης για κοντινές αποστάσεις μέσα στην πόλη, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πόλεις για Ποδήλατα – επίσημο μέλος της European Cyclists Federaoon και τα My market.
Δείτε αναλυτικά τις δράσεις:
• Το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Σεπτεμβρίου, κατά τις ώρες 11:00 – 14:00 σας περιμένουμε στην Πλατεία Ηρώ, όπου θα διεξαχθεί η δράση: «Δίπλωμα Ποδηλάτου & Μαθήματα Δεξιοτεχνίας» για τα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Στο σημείο θα τους περιμένουν και πολλές εκπλήξεις!
• Από τη Δευτέρα 18 έως και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας η παρουσίαση του προγράμματος «Μαθήματα ποδηλάτου». Μέσα από τη συγκεκριμένη παρουσίαση θα δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να ενημερωθούν για το ποδήλατο ως μέσο αναψυχής, άθλησης αλλά και μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις, καθώς και για τον ρόλο του ποδηλάτου, του πιο φιλικού προς το περιβάλλον μέσου μετακίνησης, στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής.

• Τη Δευτέρα 18 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, όσοι επισκεφτούν το My Market Πετρούπολης (Επτανήσου 66 & Τσακάλωφ), θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Test E -BIKES».